Dental Tribune Bulgaria

Незаетите часове в графика стресират собствениците на дентални практики

By Dental Tribune International
August 15, 2013

 Оглавяването на дентална практика оказва голям стрес върху зъболекарите според скорошно проучване, проведено от Sterling, компания за мениджмънт консултации в Южна Калифорния. Проучването, базирано на обширна анкета, обхванала близо 400 дентални лекари от всички части на САЩ, показва, че денталните лекари са особено загрижени за неизползваните часове в графика си.

 Проучването показва, че 44% от денталните лекари се притесняват от отменянето на часове и твърде малкото записани пациенти.

„Пълненето на графика в една дентална практика не е толкова просто, колкото изглежда“, обяснява Барбара Уилсън, президент на Sterling. „То изисква подходящи техники за подреждане на графика и адекватен персонал, който ефективно да позиционира отменените часове и новите обаждания. Това са определящи моменти, които да придвижат една практика на следващото ниво и дори отвъд.“

Анкетата също разкрива, че 38% от денталните лекари се оплакват, че имат твърде малка печалба, а 30% срещат трудности с намирането на подходящ персонал.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021 - All rights reserved - Dental Tribune International