Dental Tribune Bulgaria
Clinical
Учени разкриват функционалната биомеханика на зъбните характеристики и абразиото

October 2, 2013

 Учени от Института за еволюционна антропология „Макс Планк“ в Лайпциг и Института за изследвания „Зенкенберг“ във Франкфурт са провели стрес анализи върху зъби на горили в различни етапи на износване. Разкритията им показват, че по време на дъвчене на местата на оклузален контакт различни характеристики на оклузалната повърхност се противопоставят на оказаното налягане на опън.

Незаетите часове в графика стресират собствениците на дентални практики

August 15, 2013

 Оглавяването на дентална практика оказва голям стрес върху зъболекарите според скорошно проучване, проведено от Sterling, компания за мениджмънт консултации в Южна Калифорния. Проучването, базирано на обширна анкета, обхванала близо 400 дентални лекари от всички части на САЩ, показва, че денталните лекари са особено загрижени за неизползваните часове в графика си.

advertisement
Фабрични фасети за фронтални зъби

June 26, 2013

 Новите материали и напредналите технологии позволиха възраждането на предварително изработените композитни фасети, използвани за възстановяване на предни зъби. Настоящата статия представя клиничен случай, в който се поставят шест предварително изработени композитни фасети, като се постига оптимален естетичен резултат.

Д-р Паскал Мание: Вземете за свой модел природата!

September 3, 2012

 На 22 и 23 юни 2012 г. Българската академия по дентална козметика осигури незабравима среща на близо 100 български лекари по дентална медицина в луксозния комплекс „Рейнбоу Плаза“ в София със световните експерти в своята област д-р Паскал Мание и д-р Ян Бакъл. Големият лектор в сферата на естетичната дентална медицина д-р Паскал Мание впечатли българската аудитория с прекрасната си презентация, която беше произведение на изкуството и като мисъл, и като форма. Използвахме случая и в рамките на събитието разговаряхме с д-р Паскал Мание за неговите ментори, вдъхновения, концепции и бъдещи планове. Получи се интересен разговор. Вижте сами.

Светила на световната имплантология изнесоха лекции на национален форум в Правец

March 29, 2012

 На 24 и 25 март хотел „Риу Правец Ризорт“, гр. Правец, събра 180 гости в рамките на „Научен форум по имплантология”, организиран от фирма „Медина Био“.

advertisement
Без странични ефекти

March 1, 2012

 Хиалуронан е използван в денталната медицина повече от едно десетилетие без никакви нежелани медицински или дентални странични ефекти.

ФДМ–Варна – притегателно място за млади имплантолози

February 6, 2012

За пореден път ФДМ организира имплантологичен форум с участие на доказали се имплантолози от Европа. Този път с помощ­та на фирма DENTA LIMAR бе осигурено участието на д-р Роберт Фроментал, д-р Жан Клод Фурние и д-р Денис Дуняк от Лион. Този екип успя за един ден да затвърди мнението на всички за това, че имплантологията е комплексна наука и че изисква екипен подход.

advertisement

© 2021 - All rights reserved - Dental Tribune International