Dental Tribune Bulgaria & Macedonia
Clinical
Без странични ефекти

March 1, 2012

 Хиалуронан е използван в денталната медицина повече от едно десетилетие без никакви нежелани медицински или дентални странични ефекти.

ФДМ–Варна – притегателно място за млади имплантолози

February 6, 2012

За пореден път ФДМ организира имплантологичен форум с участие на доказали се имплантолози от Европа. Този път с помощ­та на фирма DENTA LIMAR бе осигурено участието на д-р Роберт Фроментал, д-р Жан Клод Фурние и д-р Денис Дуняк от Лион. Този екип успя за един ден да затвърди мнението на всички за това, че имплантологията е комплексна наука и че изисква екипен подход.

advertisement
advertisement
Няма тъкан, която да не можем да регенерираме

June 2, 2011

 Проучванията доказват, че клетките от корена на зъба имат потенциала да регенерират успешно зъбни тъкани и такива от цялото тяло. През май експерти от целия свят се събраха за първи път в Ню Йорк, за да обсъдят най-новите концепции и научни открития, по време на Международната конференция за зъбните и кранио­фациалните стволови клетки. Редакторът на „Дентал Трибюн груп“ Даниел Цимерман се срещна с професора от Колумбийския университет и съорганизатор на събитието д-р Джеръми Мао, с когото разговаряха относно конференцията и това, кога биха могли да се очакват и първите приложения за лекарите по дентална медицина.

Пакетна екскурзия – 87-о ДЕНТАЛНО ИЗЛОЖЕНИЕ – НЮ ЙОРК (25.11 – 30.11.2011)

June 2, 2011

СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА В–К „ДЕНТАЛ ТРИБЮН“ – USD 60 ОТСТЪПКА*

Интензивен практически курс “Да, вие можете да го направите… “

June 2, 2011

Под ръководството на д-р Роберт Фроментал – Частна имплантологична клиника – Лион, Франция; д-р Гурме – Академичен имплантологичен център ESPACE 14 – Лион, Франция, и преподаватели от Университета в Лион I, Франция.

advertisement
5 дентални технологични предсказания за 2011 г.

March 11, 2011

 Д-р Лари Емът е водещ специалист по дентални високи технологии и един от най-забавните лектори в стоматологичния бранш. Той е още писател и консултант. Д-р Емът е сред първенците в онлайн публикуването със собствения си блог EmmottonTechnology.com. Повече за неговите образователни програми по високите технологии, справочници и други услуги потърсете на (602) 791-7071 или посетете drlarryemmott.com.

Нови ползи от ботокса

February 11, 2011

Експерти твърдят, че той може да оптимизира ефекта на имплантологичната хирургия

Процедури по удължаване на короните

January 25, 2011

 В наши дни процедурите по удължаване на зъбните корони се приемат като пародонтална хирургия по естетичес-ки причини. При тях клиницистът трябва да обръща внимание на биологичната ширина и да има предвид различните биотипове, за да могат да се избегнат потенциалните постоперативни усложнения (Ingber et al, 1977). Биологичната ширина може да варира в малки граници при различните пациенти, както и в зависимост от това, дали става въпрос за предни или задни зъби (Gargiulo, 1961; Kois, 1994). Така че биологичната ширина, пародонталното здраве и стабилността на гингивалните ръбове след удължаването на короните са от голямо значение, когато се опитваме да постигнем идеална естетика.

advertisement
Latest Issues
E-paper

DT Bulgaria No. 09, 2019

Open PDF Open E-paper All E-papers

© 2019 - All rights reserved - Dental Tribune International