Dental Tribune Bulgaria

БЗС с нов председател

July 06, 2011

 Д-р Борислав Миланов е новият председател на УС на Българския зъболекарски съюз (БЗС). 48-годишният досегашен шеф на Столичната районна колегия на БЗС бе избран по време на редовния отчетно-изборен конгрес на съсловната организация, който се проведе в началото на юни в Пампорово.
Постът председател на УС на БЗС е изборна длъжност и се гласува на всеки три години. Д-р Миланов ще ръководи съсловната организация, в която влизат близо 8 хил. зъболекари, до 2014 г.
„Решението ми да се кандидатирам е дълго обмисляно и докато бях председател на най-голямата зъболекарска колегия – тази в София, се стремях да докажа своите качества и тяхната най-добра реализация в името на една кауза – утвърждаване на Българския зъболекарски съюз като модерна съсловна организация. Основната цел е защитаване на пълноценната професионална реализация на всеки един зъболекар, както и интересите на обществото“, коментира новият председател на БЗС д-р Борислав Миланов.
Д-р Донка Станчева–Забуртова бе преизбрана за втори мандат като главен секретар на БЗС.
Досегашният председател на УС на БЗС д-р Николай Шарков бе избран за зам.-председател на БЗС и председател на Комисията по рамково договаряне с НЗОК.
Новият председател на УС на БЗС д-р Борислав Миланов е завършил през 1988 г. с отличен успех Факултета по дентална медицина–София. Работил е по разпределение в гр. Шивачево от 1988 г. до 1991 г. Лекар е по дентална медицина на свободна практика от 1992 г. насам. Два последователни мандата – от 2005 г. до 2011 г., е бил председател на Столичната районна колегия на БЗС, през същия период е член на УС на БЗС. За периода 1999 г.–2011 г. е бил член на постоянни работни комисии – Комисия по нормативни актове, Комисия по информация и Комисия по рамково договаряне. Магистър е по риторика на Философския факултет на СУ „Св. Кл. Охридски“. Семеен, с двама синове.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021 - All rights reserved - Dental Tribune International