Dental Tribune Bulgaria

Високотехнологичен център за обучение отвори врати в Плевен

By Dental Tribune Bulgaria
May 23, 2019

На 10 май в Плевен официално бе открит център за обучение на лекари по дентална медицина, зъботехници и дентални асистенти, фокусиран върху технологиите и практическите обучения. Името му е NANO DENTAL ACADEMY, а човекът, който стои зад създаването на центъра и който е негов управител, е д-р Бранимир Кирилов – управител и практикуващ имплантолог в небезизвестната столична клиника „Медикал Дент“.

Инвестицията на центъра принадлежи на сдружение „Клъстер за развитие и обучение на лекари по дентална медицина“, който получи европейска субсидия по оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“.

Официални гости на откриването на центъра бяха председателят на Общинския съвет Мартин Митев, кметът на община Плевен Георг Спартански, проф. д-р Славчо Томов – ректор на Медицинския университет, д-р Йордан Георгиев – председател на ПК по стопанска политика и транспорт в местния парламент и управител на болница „Св. Панталеймон“. Те поздравиха д-р Бранимир Кирилов – управител на новия Nano Dental Academy, и пожелаха успех на начинанието.

„Преди няколко месеца се върнах от конгрес, по време на който ставаше дума за роботика. Днес ще кажа – бъдещето на денталната медицина вече е в Плевен“ - заяви ректорът на Медицинския университет в Плевен проф. д-р Славчо Томов.

„Хубаво е, когато високите технологии са не са само в столицата и когато и при нас се случват такива добри неща“, каза и д-р Йордан Георгиев.

Nano Dental Academy е учебен център, фокусиран върху обучението чрез технология и практически упражнения на съвременните методи и технологични достижения в работата на дентални лекари, зъботехници и дентални асистенти“, посочи създателят на центъра д-р Бранимир Кирилов и изтъкна, че Плевен е едно от най-добрите места за този вид обучение.

Новият център за обучение е оборудван с осем работни места, разполагащи с фантом, микроскоп, ендодонтски мотор, хирургичен мотор, интраорален скенер за дигитален отпечатък и софтуер за планиране на протетични конструкции. Модерната високотехнологична апаратура ще дава възможност за организиране на практически курсове на високо съвременно ниво. Целта на центъра е обучение, квалификация и преквалификация на медицински работници, лекари по дентална медицина и студенти по консервативно зъболечение. Идеята е специалисти в областта на денталната медицина да обменят опит, да споделят ноу-хау и да внедряват нови методи за лечение.

Новият център за обучение се намира на ул. „Хан Крум“ 2 в Плевен.

 

Comments are closed here.

© 2021 - All rights reserved - Dental Tribune International