Dental Tribune Bulgaria

В Лондон изкуството и денталната медицина си сътрудничат

By Dental Tribune International
January 21, 2020

Лондон, Великобритания: Във всяка дентална клиника комуникацията е ключ към добрите резултати и към успеха. Целта на скорошно изложение със заглавие „Горе главата! Под светлината на прожекторите са иновациите в оралното здраве“ беше да се хвърли нова светлина върху Факултета по дентална медицина, орални и краниофациални науки към Кингс Колидж Лондон, така че да се обогатят знанията както на клиницистите, така и на пациентите.

Изложението, провело се от 2 до 13 декември в Arcade към Bush House, беше кулминацията на иновативната програма „Изкуствата в денталната медицина“, започнала през 2018 г. и даваща възможност на артисти и арт организации да започнат диалог и сътрудничество с изследователи от факултета. Тя показа, че подобни колаборации могат по много достъпен начин да подобрят преживяванията на пациентите и на клиницистите и да предложат иновативни подходи в студентското обучение.  

Сред изложените произведения бяха проекти, изследващи регенеративната дентална медицина и терапията със стволови клетки чрез поезията, беше използвана виртуалната реалност, за да се види светът през очите на човек в инвалидна количка, а 3D принтирането беше приложено, за да се повиши осведомеността относно загубата на слуха и сухотата в устата.   

Посетителите обсипаха изложението с похвали, а един от тях сподели: „Визуализациите и играта на възприятията ми напомни да разглеждам и усещам, да взаимодействам и да се грижа за устата и зъбите по различен начин… С нетърпение очаквам да приложа новите знания и идеи за оралното здраве в моята практика“. 

Кингс Колидж Лондон коментира, че подобни колаборации могат да благоприятстват нови перспективи и да променят начина, по който сфери като краниофациалните науки биват възприемани. По време на изложението се прожектираше и късометражен филм за изкуствата в денталната медицина. Освен това се проведоха поредица от креативни занятия като моделиране на глина, експериментално рисуване, моделиране на стволови клетки и направа на усти от бродерия.  

Comments are closed here.

© 2021 - All rights reserved - Dental Tribune International