Dental Tribune Bulgaria

Глобалният пазар за 3D принтиране ще достигне 9.7 млрд. долара до 2025 г.

By Dental Tribune International
November 14, 2018

Това стана ясно от нов доклад на Grand View Research. Докладът предвижда годишен темп на растеж (CAGR) на този пазар от 29.3%, дължащ се главно на повишеното търсене на персонализирани решения за 3D, както и на глобално нарастващото възрастно население.

Докладът посочва, че до 2025 г. се очаква Северна Америка да има най-голям дял от световния пазар – 38%. Очаква се също така регионът да се радва на постоянен ръст в тази индустрия благодарение на подкрепящите правителствени инициативи и финансиране. Пазарът на лазерно синтероване също се очаква да има CAGR растеж над 29% през прогнозния период.
Тези цифри до голяма степен се подкрепят от последните данни, представени от Koelnmesse, един от организаторите на Международното дентално изложение. Според анализа на Koelnmesse пазарът на продукти на 3D в денталната медицина се очаква да нарасне с между 13 и 23% годишно и да достигне размер от 25.7 млрд. долара до 2030 г. Този ръст се очаква да се случи в две фази. Първата, която се върти около „преоткриването“ на съществуващи продукти, ще продължи до 2020 г., когато иновативните материали и оптимизираните методи за принтиране ще позволят на денталната индустрия да заеме водеща роля.
Според Националния институт за дентални и краниофациални изследвания в САЩ средният брой остатъчни зъби у населението на възраст 65 и повече години е 18.9, което прави тази възрастова група високодоходен пазар за денталното 3D принтиране. В допълнение иновациите и по-евтините технологии се очаква да увеличат разпространението на 3D принтирането и да го направят по-достъпно за използване от специалистите в денталната сфера.
Редица компании вече имат позиции, за да се възползват от този очакван ръст на пазара. 3D Systems, UnioTech, Stratasys и Formlabs са само някои от най-големите конкуренти в тази област и всички те инвестираха много в тази технология.
„Ние сме развълнувани да бъдем част от растежа на 3D принтиращите технологии в денталната индустрия“, каза Стефан Уинтърлик, мениджър за Global Dental Key Account and Business при Dental 3D Printing в Европа, Близкия изток, Азия и Индия към 3D Systems, в интервю за Dental Tribune International по-рано тази година. „В рамките на 2- до 7-годишен период аз предсказвам, че 3D принтирането ще се превърне в естествена част от денталната среда и ще открие нови рационализирани работни процеси и възможности. Нещо повече, комбинацията от 3D принтиране и фрезоване е ключът към успешната интеграция.“
„За нас въпросът не е в технологията, а в това какво тази технология предлага на нашите клиенти, а именно – скорост, точност и персонализиране“, добавя Уинтърлик.
Докладът, озаглавен Dental 3D Printing Market Size, Share & Trends Analysis Report By Technology, By Application (Orthodontics, Prosthodontics, Implantology), By End Use (Laboratories, Clinics), and Segment Forecasts, 2018–2025, може да бъде поръчан тук.

Comments are closed here.

© 2020 - All rights reserved - Dental Tribune International