Dental Tribune Bulgaria

Изложбеният център Koelnmesse в Кьолн представи дългоочакваните мерки за безопасност за IDS 2021

By Dental Tribune International
November 02, 2020

Кьолн, Германия: През последните месеци поради глобалната пандемия възникнаха съмнения и опасения дали ще се проведе Международното дентално изложение (IDS) през март 2021 г. На прототипно изложение Koelnmesse, където ще се проведе IDS, официално представи детайлните мерки за безопасност, които ще осигурят здравето на изложителите и посетителите на IDS.

След като голяма част от света бе поставена под карантина през март поради все по-широкото разпространение на SARS-CoV-2 извън Китай, досега натовареният с множество големи дентални конгреси и изложения календар   рязко се освободи, което постави пред изпитание всички участници в денталната индустрия на глобално ниво. Както организаторите, така и компаниите бяха принудени да потърсят нови начини да свържат производители и клиенти. През последните няколко месеца в денталния свят се зародиха няколко нови дигитални и хибридни изложения, събития и панаири. 

Организаторите поставят на първо място здравето и безопасността на участниците в изложението

През юни месец Koelnmesse стартира #B-SAFE4business campaign, която включва подробен каталог с предпазни мерки. За да осигури на всички потенциални участници в IDS 2021 безопасен престой съгласно новите концепции, Koelnmesse създаде прототип на изложение, наречено  #B-SAFE4business Village, което се помещава в зала 9 с площ около 5000 m2.. Прототипът удовлетворява изискванията за безопасност, постановени от Закона за защита от коронавирус (Coronavirus Protection Ordinance) на немската провинция Северен Рейн-Вестфалия.    

Целта на #B-SAFE4business Village е да демонстрира, че организаторите са добре подготвени за събитие с мащаба на IDS, което през 2019 г. бе посетено от 160 000 участници от 166 държави. Мерките, които ще бъдат предприети по време на IDS 2021, включват система за достъп без хартиени билети, новоразработено мобилно приложение eGuard за контрол на потока от посетители и множество конструкции и приспособления, които налагат спазване на физическа дистанция. Освен това новият формат на събитието и дигиталните технологии с хибридни будки ще дадат възможност на изложителите да достигнат до повече потребители, без да се налага толкова много международни участници да присъстват физически.  

В средата на октомври организаторите на IDS оповестиха, че продължителността на изложението ще бъде намалена на четири вместо пет дни – от сряда, 10 март, до събота, 13 март.   

Организаторите подчертаха, че успешното провеждане на IDS след близо пет месеца ще допринесе значително за възстановяването на денталните изложения и на денталния бизнес като цяло.

Ситуацията с COVID-19 в Германия е по-сериозна от когато и да било.

Почти по същото време, когато Koelnmesse обяви създаването на прототипа на изложение, германският канцлер Ангела Меркел и премиерите на немските провинции наложиха нова временна карантина в цялата страна. Считано от 2 ноември, големите събития на закрито ще бъдат ограничени до 250 души; това важи дори за тези, които предлагат одобрени хигиенни мерки за безопасност, а настаняването в Германия ще бъде позволено само при необходимост и категорично не за туристически цели. Тази нова регулация ще бъде в сила до края на ноември, когато немското правителство смята да оцени отново ситуацията и ефективността на наложените ограничения.  

Рано този четвъртък институтът Robert Koch съобщи, че новозаразените с коронавирус в Германия са 16 774 за един ден, което бележи пореден скок в заболеваемостта. С 10 047 потвърдени случая на COVID-19 Кьолн е една от най-сериозно засегнатите от пандемията области в Германия, изпреварван единствено от Мюнхен (16 205 случая) и Хамбург (12 557 случая) според данни на института

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021 - All rights reserved - Dental Tribune International