Dental Tribune Bulgaria

Компанията Exocad отменя световното събитие за CAD/CAM заради епидемията от коронавирус

By Dental Tribune International
March 05, 2020

ДАРМЩАТ, Германия: Софтуерната компания Exocad обяви, че ще отмени събитието Insights 2020, планирано за средата на март, поради нарастващото разпространение на епидемията от коронавирус по целия свят. Решението бе взето след внимателно обмисляне и в тясно сътрудничество с останалите 43 чуждестранни индустриални партньора на Exocad, заявиха от компанията в петък. Събитието за CAD/CAM ще се проведе на 21 и 22 септември 2020 г. в Центъра за конгрес и наука „Дармщадиум“ в град Дармщат.

Няколко фактора накараха Exocad да отмени двудневното събитие, което е предназначено за зъботехници и зъболекари. Основната причина бе значителното увеличение на случаите на COVID-19 в Европа през изминалите няколко седмици. Според последните данни от Европейския център за превенция и контрол на заболяванията, в Европа са докладвани 1520 регистрирани случая на заразени и 31 смъртни случая, повечето от които са в Италия, където до днешна дата са регистрирани 1128 случая на заразени и 29 смъртни случая. Досега в Германия са докладвани 111 случая. 

   Първоначално бяха наложени стриктни ограничения за пътуване върху населението на Китай, а сега вече се вземат сериозни мерки в различни страни освен Китай, за да се спре разпространението на вируса. В Италия около 10 града са поставени под карантина, за да се ограничи разпространението. Именно затова се очакват значителни затруднения за хората, които искат да вземат участие в събитието на Exocad в Дармщат. Тъй като през следващите няколко седмици се очакват още значителни рестрикции за важни събития, от Exocad взеха решението да отменят своето. 

  „Безопасността и здравето на нашите участници, партньори и служители е наш основен приоритет. С оглед на текущите събития и увеличеното разпространение на коронавируса решихме да отменим световното събитие Insights на Exocad за септември“, обяснява Novica Savic, главен търговски директор на Exocad.

   Валидността на всички билети се запазва за новите дати. На уебсайта на компанията https://exocad.com/insights-2020 можете да откриете допълнителна информация за събитието, програмата и продажбата на билети.

   COVID-19 се причинява от член от семейството на коронавирусите, а огнището на настоящата епидемия е докладвано първоначално в град Ухан в Китай на 31 декември 2019 г. 

* Бел. ред.: Цифрите отразяват информацията, налична до датата 1 март 2020 г. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021 - All rights reserved - Dental Tribune International