Dental Tribune Bulgaria

Немска компания пуска на пазара „вечна“ четка за зъби

By Ивон Бакман, DTI
January 15, 2015

За повечето хора четката за зъби не е нищо повече от предмет, който се използва всеки ден. На цена от само няколко евро, тя може и е хубаво да се сменя през определен период от време. Въпреки това при покупка на четка от Reinast тя може и да се задържи при вас за доста по-дълго време. Като се започне от солиден титан при производството и се стигне до високите стандарти на качество, този луксозен предмет, със сменяеми глави на четката, се продава на цена от €3200. През изминалата година четката за зъби, произведена в Германия, затвърди мястото си на арабския пазар и сега може да се закупи онлайн по цял свят.

Създателите й целяли да създадат четка, която „да съчетава изключителна функционалност с дизайн, които надминава времето и преходните тенденции“. Според Reinast първата вечна хигиенична четка за зъби е луксозен аксесоар и специален подарък.

Четката, която бе разработена от инженери и зъболекари, е направена от титан и тежи 74 г. Тя има антибактериално покритие и така пречи на бактериите да се събират в най-уязвимата част – връзката между четката и главата на четката. Тъй като някои потребители може да сметнат за странно да сложат титан в устата си, създателите са изобретили предпазители по главата на четката, които, подобно на самите четки, са достъпни в различни цветове. По желание четките могат да бъдат гравирани с инициали, дати, семейни гербове, лого на компании или дори лични посвещения.

Идеята за различен вид четка за зъби се е зародила още през 2006 г. заради желанието да се внесе лукс и красота в този предмет, който се използва всеки ден. След период на разработване, продължил шест години, крайният продукт бе пуснат на пазара през 2012 г.

Четката за зъби, която вероятно е най-скъпата в света, е на арабския пазар от известно време. „Купувачите са главно хора, които притежават капитал от ценни книжа и изпитват удоволствие да подреждат баните си в луксозните си домове, яхти и частни джетове“, коментира говорител на Reinast за Dental Tribune ONLINE. „Има клиенти, които притежават поръчкови четки за зъби за именията си и ги дават на гостите си или пък ги ползват за подарък. Продуктите ни са също така популярни луксозни сватбени подаръци за вечни времена.“

Премиум пакетът на Reinast за €3200 включва една титаниева дръжка, една възглавничка против хлъзгане, четири глави с меки и средни косми, един предпазител за главата и Fresh Service за три години. Тази услуга включва шест глави на четката, един предпазител и една възглавничка против хлъзгане на всеки шест месеца. С допълнителна такса услугата може да се увеличи до пет, седем или единадесет години. През 2015 г. Reinast планира да увеличи Fresh Service до тридесет години.

В момента поръчки от цял свят може да се направят от уебсайта на Reinast. Според производителя четката за зъби скоро ще е достъпна за продажба от международни дистрибутори и може да бъде предлагана в определени луксозни хотели и от дизайнери и обслужващи фирми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Latest Issues
E-paper

DT Bulgaria No. 04, 2020

Open PDF Open E-paper All E-papers

© 2020 - All rights reserved - Dental Tribune International