Dental Tribune Bulgaria

Около 830 изложители от 56 държави ще участват на IDS 2021

By Dental Tribune International
August 09, 2021

Кьолн, Германия: Международното дентално изложение (International Dental Show – IDS) ще се проведе за 39-и път от 22 до 25 септември. Поради световната пандемия от SARS-CoV-2, заради която се наложи организаторите да отложат събитието от март за септември, тазгодишното изложение ще се проведе при необичайни условия. Макар че значителна част от компаниите няма да присъстват на събитието, все пак около 830 изложители вече са потвърдили участието си.

Според последните данни на Koelnmesse 74% от изложителите идват от други държави като Франция, Великобритания, Италия, Южна Корея, Швейцария и САЩ. Компании от Бразилия, България, Китай, Франция, Италия, Южна Корея, Русия и САЩ ще разполагат с отличителни за държавата им павилиони. В скорошно изявление пред медиите Koelnmesse коментира, че големият интерес от страна на международни изложители още веднъж подчертава изключителната тежест на IDS като най-значимото събитие в сферата на денталната индустрия.

Като цяло организаторите прогнозират, че IDS ще играе ключова роля за успешното рестартиране на пазара. През 2020 г. дентални компании от всички части на света съобщиха за финансови последици от наложения от правителството локдаун и стриктните обществени мерки за безопасност, включващи и частично до пълно затваряне на денталните практики. Както става ясно от резултатите за последното тримесечие на 2020 г. и за първото тримесечие на тази, индустрията бавно, но сигурно се възстановява след кризата.

Тази година IDS ще се проведе в зали 2, 3, 10 и 11. (Снимка: Koelnmesse)

За да се гарантират здравето и безопасността както на изложителите, така и на посетителите, на етажа на изложението са предвидени щателни предпазни мерки, съобразени с официалните разпоредби. IDS 2021 ще заема зали 2, 3, 10 и 11, които са свързани чрез кръгов път за достъп. Посетителите ще имат възможност да влязат от четири входа, което ще даде възможност за равномерното им разпределение в залите. За да се спазят изискванията за социално дистанциране, наличните на етажа ресторанти и зони за отдих са разширени и в допълнение към това е предвиден нов павилион за храна и напитки в зала 4.1.

Освен физически присъствено изложение в Кьолн организаторите са планирали и дигитално събитие на платформата IDSconnect. Това стратегическо решение за превръщане на IDS 2021 в хибридно събитие е ползотворно както за компаниите, така и за лекарите по дентална медицина и най-вече за тези от тях, които няма да имат възможност да пътуват до Кьолн през септември. Дигиталната платформа ще включва редица иновативни характеристики, позволяващи на потребителите да откриват нови продукти и да се свързват с колеги и партньори онлайн.

Повече информация относно IDS можете да откриете на уебсайта на събитието.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021 - All rights reserved - Dental Tribune International