Dental Tribune Bulgaria

„Усмивка на годината 2012“ с нов председател на журито

September 28, 2011

 По повод 5-ото юбилейно издание на конкурса организаторите поканиха световноизвестния Дейвид Уинклър

 През 2012 г. предстои петото поредно издание на Националния дентален конкурс „Усмивка на годината“, организиран от вестник „Дентал Трибюн“. По повод 5-годишния юбилей организаторите решиха да направят някои положителни промени, свързани с организацията на конкурса.
Една от тях е привличането на нов председател на журито в конкурса. На мястото на д-р Гернот Мьорих (който председателства журито в конкурса в продължение на първите четири издания) тази година организаторите поканиха световноизвестния в сферата на денталната естетика д-р Дейвид Уинклър.
Той получава своето образование от The Royal Dental College of Copenhagen, Denmark, през 1983 г., след което работи три години като зъботехник. Понастоящем работи в Windsor Centre for Advanced Dentistry в Англия. Д-р Уинклър е основател и бивш президент на Скандинавската академия по естетична стоматология, бивш президент на Европейската академия по естетична стоматология и настоящ президент на Британската академия по естетична стоматология. Също така е и вицепрезидент на Международната федерация по естететична стоматология. Член е на Международния колеж на зъбопротезистите в Сан Диего и на Международния колеж на зъболекарите. Той е в редакционния съвет на списанието Journal of Esthetic and Restorative Dentistry и Practical Procedures and Aesthetic Dentistry. През 1987 г. завършва курс по имплантология в Бранемарк център. Международно признат лектор в сферата на естетичната стоматология и член на Американския изследователски борд на Reality.
Очаквайте пълна информация за всички новости в 5-ото юбилейно издание на конкурса „Усмивка на годината“ в следващия брой.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021 - All rights reserved - Dental Tribune International