ФДМ София празнува 70 години образование по дентална медицина в България

Search Dental Tribune

ФДМ София празнува 70 години образование по дентална медицина в България

На 29 ноември (четвъртък) от 14ч. в І Аудитория на ФДМ-София ще се проведе официално честване на 70 години висше образование по дентална медицина (лого: http://www.fdm.mu-sofia.bg)
Dental Tribune Bulgaria

Dental Tribune Bulgaria

ср. 28 ноември 2012

запази

По повод заключителното събитие, посветено на 70 години висше образование по дентална медицина в България, разговаряхме с проф. д-р А. Филчев, декан на софийския Факултет по дентална медицина и ръководител на Катедра по протетична дентална медицина. Тържественото честване ще се проведе на 29 ноември 2012 г. от 14 ч. в І аудитория на ФДМ–София.

Dental Tribune Bulgaria: На 29 ноември 2012 г. е официалното отбелязване на 70-годишния юбилей на българското висше дентално образование. Какво подготвяте за този ден?

Проф. д-р А. Филчев: На 29 ноември (четвъртък) от 14 ч. в І аудитория ще направим заключителното тържествено събиране по повод 70 години висше образование по дентална медицина в България. С него се завършва цяла поредица от събития, протичали през настоящата 2012 година по повод юбилея – конгреси, конференции, фирмени презентации. Още веднъж благодаря на всички, които в своите прояви поставиха мотото „70 години висше образование по дентална медицина в България“. Това беше нашата цел – да се чуе в цялата страна, че в България висшето образование по нашата дисциплина е на 70 години.

За официалния празник се готвим от около една година. Проведоха се много дискусии. Накрая решихме тържествената част и коктейлът да се проведат във факултета. Аудиторията ще бъде тясна. Ще поставим екрани навън, за да може повече хора да наблюдават събитието. Коктейлът ще се проведе след това в нашите широки фоайета. Ще бъде отворено за медии. Обликът на факултета ще бъде много променен. Ще има диджей и музика. Поканили сме високопоставени лица, надяваме се на присъствие от тяхна страна. Във всички случаи ректорското ръководство и ръководствата на отделните факултети ще присъстват тук, което аз приемам като израз на уважение към факултета и нашата професия. Както виждате, подготвили сме всичко – плакети, грамоти, значки, алманах и други. Те са обозначени с юбилея. Ще бъдат дадени на преподаватели и на наши служители. Ние учредихме почетен знак на факултета, който е изключително красив и е неповторим. Той ще бъде връчен на няколко уважавани лица извън нашата професия с изключение на един, който е постигнал най-високо място в йерархията на знанията. С него можем да отличим цялата гилдия със стремеж и други да постигнат такива високи позиции в израстването. На самата среща ще видите кой ще бъде той. Надявам се да бъде хубаво и тържествено. Всички ще бъдат с официално облекло, а не с престилки. Ще има добро настроение, DJ, богат коктейл.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

advertisement
advertisement