Dental Tribune Bulgaria
Yan Zhang (вляво) заедно с Luyi Bai позират за снимка пред социалните мрежи на щанда на GlaxoSmithKline на Greater New York Dental Meeting 2018. Bai е зъболекар в Пекин, Китай, докато Zhang, по произход също от Китай, в момента завършва магистратурата си по биологични науки в Университета Питсбърг с идеята да продължи обучението си в колеж по дентална медицина. (Photo: Robert Selleck, DTA)

2018 Greater New York Dental Meeting представи много възможности за денталните професионалисти

By Robert Selleck / DTA
December 13, 2018

От 23 до 28 ноември в Jacob K. Javits Convention Center в Манхатън се проведе Greater New York Dental Meeting 2018. С множеството паралелни курсове в лекционните зали, както и в специалната експозиционна зала, участниците имаха огромни възможности да обогатят своите знания и умения.

В днешния динамично развиващ се онлайн свят на безкрайно „скролване“ на мнения и отзиви на „верифицирани потребители“ и почти моментални доставки на който и да е продукт или услуга, много хора предвиждат, че конференциите „лице в лице“ са към своя край поради неудобството и загубата на време.

Близкият край обаче сякаш никога не идва за най-добрите световни срещи и Greater New York Dental Meeting илюстрира две ключови причини за това: виртуалният свят още не е способен да възпроизведе тактилното усещане на реалното дентално лечение; освен това всички мнения, статии и коментари в интернет не биха могли да заместят онези идеи или прозрения, които ни осеняват при случайните срещи с колеги и преподаватели по време на различни научни и социални събития или, разбира се, в изложбената зала.

Някои от акцентите на „денталната медицина на живо“, които бяха предложени по време на конференцията, включваха: „Изкуството на индиректната възстановителна дентална медицина – демонстрация на живо върху пациент“, представена от Ron Kaminer и Lou Graham, „Минимално инвазивна зъбна препарация с имедиатно протетично възстановяване 2018 – демонстрация на живо върху пациент“ – представена от David Garber, както и „Превъзходство в ресторативната и естетичната дентална медицина в общата дентална практика“, презентирано от Chiann Gibson.
Други курсове, които бяха предложени, бяха „Козметична дентална медицина 101: ръководство за 2018 за успех в областта на дигиталната, CAD и алайнер система“, представено от Payam Ataii, DMD, MBA и Shannon Pace Brinker, CDA, и „Имедиатно заместване на зъб, целящо пълното функционално възстановяване”, представено от Sargon Lazarof, DDS.

Някои от другите предложения на симпозиума включваха „Хирургични техники за общопрактикуващия зъболекар“ – представено от Hillel D. Ephros, както и „Как да преговаряме или да подновим сроковете и наемните такси в договора за наемане на дентален офис“ с лектор Jas Banga.
Освен всичко това имаше и изобилие от други семинари, практически уъркшопове и презентиране на научни постери в допълнение към информацията, представена от компаниите на техните индивидуални щандове.

На щандовете на Henry Schein бяха демонстрирани новите продукти 3Shape TRIOS MOVE, DEXIS Titanium, Planmeca PlanMill 30 S; TechCentral OmniCore and Dentrix G7 featuring Smart Image. Представителите на Henry Schein също така бяха отворени за дискусии на тема множество налични решения за нашата практика от „Henry Schein бизнес решения“ и „Henry Schein финансови решения”, както и Henry Schein Dental Business Institute и Henry Schein Practice Analysis tool и най-новото въведение на CareCredit с решения за управлението на денталната практика. Dentrix и Easy Dental от Henry Schein One, които предлагат на практикуващите повече финансови варианти за пациентите. Компанията също бе и домакин на събития „на живо“, като част от тях беше Classroom серията, която предоставяше съвети и методи за по-голяма продуктивност, естетични решения в областта на детската дентална медицина, поправки на повреден инструментариум, както и още много други теми, целящи да подобрят успеха на практиката.

От другата страна на спектъра чрез своята Henry Schein Cares фондация Henry Schein взе участие и в състезание между студенти по дентална медицина, чиито домакини бяха Dr. Edward B. Shils Entrepreneurial Fund, the Hispanic Dental Association, with Dentsply Sirona, Colgate както и the AEGIS Dental Network. Студентите от университетите Ню Йорк, Колумбия, Пенсилвания, Тъфтс, както   и Тексас се състезаваха помежду си за първоначално финансиране на своите проекти. Идеите си представиха пред взискателната съдийска комисия, състояща се от Bruce Lieberthal, главния служител по иновациите на Henry Schein; Olivier Schiller, Septodont CEO; Dr. Terri Dolan, главния клиничен ръководител на Dentsply; Dr. Matilde Hernandez, ръководителя по научните работи на Colgate Oral Pharmaceuticals; както и главния изпълнителен директор Angel Figueroa, I-LEAD Charter School. Henry Schein също поканиха участниците да фрезоват сами свои блокчета. Събитието включваше ексклузивни предложения за блокчета от сериите Dentsply Sirona CEREC и Planmeca PlanMill. Специално за събитието имаше селекция от блокчета на преференциални цени, като всички бяха от водещи производители, включващи всеки материал, наличен на пазара: стъклокерамика, пластмасова нанокерамика, цирконий, както и керамика и композиционни материали. На партито имаше дори и танц Block Man, както и колело на късмета с награди.
На щанда на Convergent Dental участниците имаха възможността да работят практически с лазера Solea, подходящ за всички тъкани, докато на щанда на Global Surgical всеки сам можеше да тества два от изложените микроскопи, научавайки как все по-голям брой дентални лекари използват паралелно методиките на микроденталната медицина и лазерната дентална медицина.
Benco Dental предложиха толкова много различни възможности за практическа работа, че беше нужно да се направи пресконференция, за да бъдат обхванати всички. Сред някои от предложенията бяха: изпитайте стилната линия шкафове Herman Miller Compass, която е устойчива на влага и има меки дръжки, които не нараняват бедрата или оборудването, което минава в досег с тях, разгледайте внимателно четката за зъби PRO-SYS VarioSonic с пет прецизни четкови глави и пет скорости, които я правят идеална за пациентите с пародонтални заболявания или с повишена чувствителност; изпробвайте лишената от вибрации Carestream CS 3100 система за фрезоване, която е тиха и достатъчно компактна, че да бъде поставена почти навсякъде, и не на последно място – изпробвайте последната генерация лазер Solea за всички тъкани от Convergent, на чийто щанд можеше да се тества в действие под увеличението на микроскоп.
На щанда на Planmeca USA всеки имаше възможността да работи с едно от последните допълнения в портфолиото на компанията в областта на CAD/CAM – PlanMill 30S – най-новата фрезовъчна машина на Planmeca. Тя съчетава високоефективна сервомоторна технология с трайни фрезови компоненти с цел осигуряване на точни резултати.

Машината със 100 000 оборота на минута и четириосев мотор представлява не само едно невероятно за наблюдение изживяване, но също и идеално решение за изработката на възстановявания в едно посещение и ежедневно фрезоване на инлеи, онлеи, корони и мостове.
На щанда на IQ Dental Supply участниците лесно можеха да намерят всичко необходимо за модернизиране на кабинетите си заедно с пълен набор от услуги. Почти всичко, което би могло да бъде нужно за един практикуващ зъболекар, без значение в коя област, бе налично.
Предложенията на Align Technology бяха изложени .на щанда на Invisalign iTero, където присъстващите можеха да се запознаят по-обстойно със системата  Invisalign, която според компанията е „най-модерната система за прозрачни алайнeри в света“. Освен това интраоралният скенер iTero също можеше да бъде изпробван.

Comments are closed here.

© 2020 - All rights reserved - Dental Tribune International