Formlabs пуска най-бързите си принтери до момента

Search Dental Tribune

Formlabs пуска най-бързите си принтери до момента

Според Formlabs новите принтери са подобрили цялостното потребителско изживяване и качеството на печат. (Изображение: Juan1023/Shutterstock)
Dental Tribune International

Dental Tribune International

чт. 27 януари 2022

запази

SOMERVILLE, Масачузетс, САЩ: Тъй като денталната практика става все по-зависима от оборудване като интраорални скенери и 3D принтери, необходимостта от подобряване на тази технология също нараства. Една от компаниите, водещи в технологичната еволюция, Formlabs, наскоро пусна своите най-бързите 3D принтери до момента Form 3+ и Form 3B+.

Повече от 90 000 принтера Formlabs вече са продадени, с което компанията има повече принтери по целия свят от всяка друга професионална компания за 3D печат на пазара. Пускането на пазара на двата най-нови принтера е още едно допълнение към нарастващата продуктова линия.

В прессъобщение Макс Лобовски, главен изпълнителен директор и съосновател на Formlabs, отбеляза, че Form 3+ е следващата итерация на най-продавания Form 3 на компанията и че това ще помогне на потребителите да преминат от намерение към реализация по отношение на въвеждането на принтерите в практиката си, възможно най-безпроблемно. „Възприемането на 3D принтирането разчита на способността на технологията да бъде лесна за използване и бърза. Всеки хардуер, който създаваме, спазва този стандарт, за да се гарантира, че всеки може да застане до принтера и да започне да твори“, коментира Лобовски.

Според Formlabs двата нови принтера значително са подобрили скоростта и качеството на печат. Те поддържат премахването и осигуряват цялостно по-добро потребителско изживяване. По-конкретно, Formlabs отбеляза, че Form 3+ и Form 3B+ използват мощни лазери с по-висок интензитет и нови настройки на материала, за да оптимизират експозицията на лазера и да печатат до 40% по-бързо от предходните модели.

В допълнение към подобрената скорост, и двата принтера работят под следващото поколение Build Platform 2, което използва патентована технология за бързо освобождаване и гъвкава повърхност за печат за незабавно освобождаване на части от платформата за изграждане. „С Build Platform 2 подобрихме целия работен процес на 3D печат, за да направим процеса по-лесен от всякога“, отбеляза Лобовски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

advertisement
advertisement