Dental Tribune Bulgaria

IDS 2011: пореден рекорд за стоматологията

By Даниел Цимерман, DTI
March 11, 2011

 Посетителите на тазгодишното издание на International Dental Show (IDS) в Кьолн, Германия, вероятно ще трябва да отделят повече време, за да са в крак с всички постижения и новости на съвременната стоматология. След рекордния брой посетители по време на изложението през 2009-а тази година те дори са нараснали поради многото чуждестранни компании, показали интерес да станат част от най-голямото дентално събитие в света – това сподели пред в-к „Дентал Трибюн“ представител на организаторите.
Като цяло от Koelnmesse очакват на събитието да присъстват над 1800 дентални компании от 56 страни. Поради този интерес зала 2 ще бъде отворена за компании и посетители за първи път, казаха организаторите. Допълнителни запитвания за участие в изложението идват предимно от компании, специализирани в сферата на имплантатните възстановявания и дигитализацията. Броят на компаниите, представящи CAD/CAM системи например, се е увеличил с повече от 40% в сравнение с изданието на IDS 2009. „Високото ниво на участие от всички краища на света
може да се обясни с фак­та, че International Dental Show е водещото изложение в целия международен дентален свят“, коментира Оливер Kърт, изпълнителен вицепрезидент на Koelnmesse GmbH, помолен да обобщи концепцията на изложението. „Никое друго събитие не е в състоя­ние да представи толкова мно­го иновации и тенденции в такъв широк диапазон, едновременно в широчина и дълбочина.“
Според Кърт онлайн бизнес услугите ще дадат възможност на посетителите на IDS и изложителите да се свържат един с друг преди началото на изданието през март. Продуктовият каталог също ще бъде обновен и представен с различен дизайн и подобрени опции за търсене. Благодарение на нарастващата популярност на мобилните услуги ще бъде разработено безплатно IDS приложение за iPhone, Blackberry и други операционни системи.
Д-р Мартин Рикерт, пред­седател на Асоциацията на немските дентални производители, каза, че въпреки нарасналия брой на изложителите в сферата на търговията IDS все още остава събитие, което събира заедно зъболекари, зъботехници и всички други дентални професионалисти, чийто приоритет е да поддържат и повишават нивото на оралното здраве и качеството на живот на пациентите навсякъде по света. Изследователите са показали, че стоматологията е увеличила потенциала си за ранна диагностика на орални и дори други болести, като диабет или рак. „Като производители от денталната индустрия, ние сме задължени да предоставяме на зъболекарите и зъботехниците всичко необходимо за постигането на тази цел“, каза Рикерт.
Тридесет и четвъртото издание на International Dental Show ще се състои в Изложбения център в Кьолн, Германия, от 22 до 26 март. Наред с основната дентална изложбена програма ще има и значителна специализирана, подкрепена от производители, Немската дентална асоциация и Асоциацията на гилдията на немските дентални техници.
Билети на преференциални цени все още са налични на сайта на Koelnmesse:www.koelnmesse.de

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Latest Issues
E-paper

DT Bulgaria No. 04, 2020

Open PDF Open E-paper All E-papers

© 2020 - All rights reserved - Dental Tribune International