Dental Tribune Bulgaria

Straumann Group навлиза на китайския пазар за прозрачни алайнери

By Dental Tribune International
January 31, 2019

Базел, Швейцария/Тиендзин, Китай: Straumann Group ще си партнира с Tianjin ZhengLi Technology, чиято система за прозрачни алайнери има регулаторно одобрение в Китай. Двете компании ще разработват и усъвършенстват нови решения в областта на естетичната дентална медицина, а сътрудничеството им ще има за цел да ускори плана на Straumann за навлизане във втория по големина в света пазар за ортодонтски прозрачни алайнери.

Straumann Group получи изключителното право за дистрибуция на своите алайнери в Китай, като за целта използва възможностите си в областта на маркетинга, обучението, дистрибуцията и обслужването за внедряване на китайския пазар, заявиха от компанията. Patrick Loh, ръководител в отдел продажби в Азиатско-Тихоокеанския регион на Straumann Group, споделя, че нуждата от ортодонтско лечение в Китай е огромна. Той вярва, че ZhengLi Technology ще предостави на компанията решения, които са изцяло готови за комерсиализация, докато собствените продажби и логистика, задоволителна инфраструктура, дигитални решения и опит, който Straumann Group има, ще подпомогнат навлизането и разширяването на пазара.

Dutch Chinese Chamber of Commerce съобщава, че е отчетено, че всяка година около 300 милиона китайски пациенти посещават дентални клиники, цифра, която се очаква да нарасне с 13–15% в близкото бъдеще. Компанията Straumann Group е убедена, че въпреки липсата на възстановяемост на разходите ортодонтското лечение представлява едно от най-търсените дентални лечения, особено в урбанизираните градски райони. В периода между 2006 г. и 2016 г. процентът на възрастни с малоклузия и други ортодонтски проблеми, на които е проведено ортодонтско лечение, е нараснал от 10–20% до 30%, възлизайки на 50% в по-развитите области. Подобно лечение става все по-популярно и сред възрастните, като вече то не се смята за подходящо и приложимо единствено за тийнейджъри.
Смята се, че съвременните прозрачни алайнери имат значителни предимства в сравнение с конвенционалните ортодонтски методи на лечение, като според събрани пазарни данни пазарът на прозрачни алайнери се развива много по-бързо в Китай, отколкото където и да е другаде. В следващите пет години той вероятно ще нарасне с повече от 50%. Чрез партньорството си с ZhengLi Technology Straumann се стреми да предостави решение както за средно сложните, така и за сложните клинични случаи, които са особено често срещани в Китай.

Динамичният бизнес с прозрачни алайнери на Straumann
Straumann Group стана част от бизнеса с прозрачни алайнери още през 2017 г., след основаването на ClearCorrect в САЩ. Имайки това международно разпространение като свой основен приоритет, компанията скоро ще стартира ClearCorrect в Бразилия, като освен това наскоро подписа споразумение за снабдяване на една от най-големите дентални организации в Испания. Швейцарската фирма си партнира и с Dental Monitoring с цел предоставяне на зъболекари и на пациенти на приложение за смартфон, чието предназначение е да проследява напредъка в лечението с алайнери, без да се налага посещение на денталния кабинет. Очаква се тази услугата да стартира и в Китай тази година.

Comments are closed here.

© 2020 - All rights reserved - Dental Tribune International