DT News - Bulgaria - 5 причини да изберете магистърската програма по орална имплантология на университета Unicamillus, Рим

Search Dental Tribune

5 причини да изберете магистърската програма по орална имплантология на университета Unicamillus, Рим

Dental Tribune Bulgaria

Dental Tribune Bulgaria

вт. 7 февруари 2023

запази

Istituto Stomatologico Toscano, известен със своята сериозна научноизследователска дейност, съвместно с университета Unicamillus, Рим, предоставят възможността на всички български дентални специалисти да завършат световноизвестната магистърска програма по орална имплантология, разработена и водена лично от проф. Уго Ковани. За да се включите в мастър програмата, е необходимо да сте завършили висше образование по дентална медицина с програма от минимум пет учебни години, както и да притежава правоспособност за упражняване на професията в своята държава. Крайният срок за подаване на документите е 15 декември 2023 г.

Ако все още се колебаете дали програмата е подходяща за вас, Dental Tribune Bulgaria ви представя 5 причини да инвестирате в магистърската програма по орална имплантология на университета Unicamillus.

1. Ще получите нови знания и умения от едни от най-известните преподаватели по имплантология в Европа

Магистърската програма на университета Unicamillus предоставя на клиницистите нужните умения за правилен диагностичен и оперативен подход, необходими за идеална имплантно протетична рехабилитация. Участниците ще се докоснат до практики от съвременната имплантология и ще получат възможността да се учат от едни най-известните специалисти в Европа, използващи актуални и иновативни хирургични техники и технологии. Клиницистите ще работят рамо до рамо с едни от най-добрите специалисти в сферата на оралната имплантология като проф. Ugo Covani, проф. Giovanni Battista Menchini Fabris, проф. Roberto Crespi, проф. Annamaria Genovesi и други.

2. Магистърската степен е доказателство за вашите способности като специалист и ви предпазва при съдебни искове

Магистърската степен сама по себе си е доказателство за способностите и потенциала, който притежавате. Академичната титла „Магистър на науките по орална имплантология“ от университета Unicamillus е гарант за вашите придобити умения и качество на работа. Официалната диплома ще ви осигури спокойствие за работа с пациенти, нуждаещи се от имплантологично лечение, но и ще бъде от полза при евентуални усложнения, свързани със съдебни искове. 

3. Ще подобрите развитието си като специалист и ще разширите своята практическа дейност

Едно от очевидните предимства на този вид следдипломно обучение е възможността да добавите имплантологични услуги към портфолиото си. Потенциалът да увеличите продажбите във вашата дентална практика е изключително голям. Програмата ще ви даде нужните умения и техники за ефективното и качествено поставяне на импланти, за да предоставяте безопасно, адекватно и модерно лечение на своите настоящи и бъдещи пациенти. 

4. Възможности за създаване на полезни работни връзки с чуждестранни колеги и преподаватели

Мастър програмата ще ви даде възможност да създадете професионални контакти  с чуждестранни специалисти, колеги и преподаватели. Така ще добиете реална представа какво е професионалното ви ниво.  В процеса на обучение ще обменяте опит с останалите участници, а освен актуални знания и умения ще създадете безценни приятелства, които ще ви помагат във вашето бъдещо професионално развитие и работа.

5. Спестявате време и средства

За разлика от повечето мастър програми, тук обучението продължава само 12 месеца и е компилация от лекции, практически занятия и стаж, с общо време от 1500 учебни часа. В програмата са взети под внимание времевите ограничения и работните задължения на всички участници. Присъствието е задължително за най-малко от 75% от общите часове на магистратурата. За присъствените лекции и семинари (освен ако не е предвидено друго) се предвижда ангажимент от 4 сесии по 5 делнични дни за цялата продължителност на магистърската програма.  

Цената на едногодишната мастър програма е 9100 евро (запознатите добре знаят конкурентоспособността на тази цифра в контекста й), разделена на три отделни вноски, предлагаща гъвкавост за участниците.

Записванията за новата програма вече започнаха! 

За контакти: 0897 958 320 – Уляна Винчева

Подробности можете да намерите тук: https://www.unicamillus.org/master-and-courses/master-oral-implantology-a-y-2023-2024/ 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

advertisement
advertisement