DT News - Bulgaria - Международното изложение БУЛДЕНТАЛ поставя на фокус денталния сектор от 31 май до 2 юни в София

Search Dental Tribune

Международното изложение БУЛДЕНТАЛ поставя на фокус денталния сектор от 31 май до 2 юни в София

Международното изложение БУЛДЕНТАЛ ще се проведе между 31 май до 2 юни в София.
Dental Tribune Bulgaria

Dental Tribune Bulgaria

пт. 19 май 2023

запази

Едно от ключовите събития за денталния сектор стартира в края на месец май в столичния Интер Експо Център. От 31 май до 2 юни международното изложение БУЛДЕНТАЛ превръща София в пресечна точка за специалистите, производителите, вносителите, дистрибуторите и търговците в областта на денталната медицина. Заедно с БУЛМЕДИКА и ДЕРМА & EСТЕТИКА, форматът събира в Интер Експо Център специалисти, вносители, производители, дистрибутори и търговци.

Това ще е 57-о издание на БУЛДЕНТАЛ, което се провежда в симбиоза с БУЛМЕДИКА и ДЕРМА & EСТЕТИКА – изложенията на медицинския сектор, дерматологията и естетиката. Последното издание събра в Интер Експо Център 65 компании, представили 1000 бранда. „Форматът привлича вниманието на публиката от България и чужбина“, споделят организаторите. Близо 26% от посетителите са били лекари по дентална медицина, 15%-управители на дентални центрове, 13%-зъботехници. Поставяйки под светлината на прожекторите оптималната дентална грижа, изложителите и през тази година ще запознават публиката с новостите и иновациите при денталното оборудване, обзавеждане, апаратура, инструменти, материали и консумативи.

Денталната грижа е ключова за здравето ни

Отличната дентална грижа е ключова за цялостното здраве. Съвсем логично и изложението, стартиращо на 31 май, поставя денталните медицина и грижа като основен акцент. На БУЛДЕНТАЛ 2023 DENTASWISS ще представи iPhysio - сулкус-формер, трансфер и временна протеза, която с циркониевото си покритие запазва меките тъкани. Специалистите ще открият и предимствата на MicroMega REMOVER - проектиран да премахва Gutta-Percha при повторно ендодонтско лечение. Механично отстранява гутаперчния материал от кореновия канал, без използването на разтворител. Иновативният полимер Ultaire® AKP ще представи МиПлант, чиято задача е да отговори на критичните изисквания за ефективност на подвижните частични протези

Високотехнологична обработка на имплантни повърхности демонстрират специалистите от MegaGen. Публиката ще види новата вакуумно-плазмена технология Plasma X Motion. Тя води до 50% повишение на силата на връзката при циментиране, поради активацията на циркониевата повърхност. Чувалили ли сте за BLUEDIAMOND IMPLANT? Имплантът има ножовидна самонавивна резба с различна ширина за лесно поставяне, в зависимост на костната плътност. Серия различни универсални течни полимери, лак за дълбоко минерализиране и други, ще представят специалистите от Илияна Иванова 97.

Ключът е в технологиите

Високите технологии отново ще са отличителна черта на БУЛДЕНТАЛ. Вече неразделна част от практиката са 3D – технологиите, става видимо от уредите, които ще се представят от 31 май. „Имаме удоволствието да ви представим първия в света 3D принтер за цирконий”, споделят от Vital Dens. Единственият нужен консуматив е циркониевата смола. Така се намаляват производствените разходи, ускоряват се процесите на генериране и изработка и се увеличава степента на издръжливост на крайното изделие.

Търсите решение при образната диагностика? Потенциалът си разгръща уредът CS 8200 3D. От ALBA TM разбираме, че той надгражда качеството на образа и разширява обема на 3D изследванията, оптимизирайки процеса на работа с пациента. Успоредно с това, благодарение на ULTRADENTAL, откриваме предимствата на интраоралния скенер за дигитални отпечатъци, позволяващ следене на качеството на сканираното изображение в реално време Virtuo Vivo и софтуера за хирургични водачи coDiagnostiX. С 3D принтерите Shape 1+ Dental и Edge 1 в БУЛДЕНТАЛ 2023 се включва Грейт Мастър.

За целите на денталната практика ще бъдат разкрити многообразните функции на SM 620 Pro+, благодарение на ЕКСЕЛ ДЕНТ. Уредът има вариообективс фокусен диапазон 200 - 320 мм, безжичен педалза снимки и видео, бинокуляр, накланящ се до 180º и корекция на междузеничното разстояние 52 - 75 мм и др. В търсене на оборудване за клиниката и кабинета си, специалистите ще открият предимствата на изцяло новия модел  стоматологичен стол DIPLOMAT ONE. Представен от EUR-MED, той е с оптимизирана механика и е снабден с първокласна електроника.

Дяволът е в детайлите

На БУЛДЕНТАЛ 2023 ще открием много предложения за стерилна среда, почистване и подръжка. Професионална защита осигурява портфолиото за хигиена BePro от W&H, което покрива изискванията на денталната практика за дезинфектанти и почистващи препарати. За оптимална чистота на използваните инструмени, вниманието привличат Assistina ONE, Lara XL стерилизатор и EliReel. А за оптимална грижа за пациента, PLAC AID предоставя богат набор от продуктиминифлосер за деца, дентално огледало с формата на зъб, образователни постери и др.

Цялостната грижа за тялото е в основата на концепцията на изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & EСТЕТИКА. 57-ото издание ще ни предложи надграден формат. Своя билет за посещение можем да закупим през онлайн-платформата www.bulmedica.bg.

Етикети:
To post a reply please login or register
advertisement
advertisement