DT News - Bulgaria - Нордският институт за дентално образование предлага сертифициран курс по дентална естетика

Search Dental Tribune

Нордският институт за дентално образование предлага сертифициран курс по дентална естетика

През септември Vincent Fehmer (седнал) и д-р Irena Sailer (не е на снимката) ще представят курс по естетична дентална медицина в Нордския институт за дентално образование във финландската столица Хелзинки. (Photograph: NIDE)

вт. 12 юни 2018

запази

Нордският институт за дентално образование (NIDE) е дъщерна компания на Planmeca, която специализира във висококачественото продължаващо образование (CE). Като организатор на курсове за дентални професионалисти от цял свят NIDE е изградил мрежа от опитни лектори за своите програми, които обхващат теми като 3D сканиране, CAD/CAM, естетична дентална медицина и други. Следващият курс в програмата на института е посветен на естетичната дентална медицина и ще се проведе през септември.

В рамките на курса участниците ще се запознаят с правилата за планиране, препарация и бондинг, минимално инвазивно лечение и създаване на дефектно ориентирани адхезивни възстановявания. Лектори на курса ще бъдат д-р Irena Sailer и майстор зъботехникът Vincent Fehmer, които живеят в Швейцария и работят в Клиниката за фиксирана протетика и биоматериали към Университета в Женева.

„Курсът ще помогне на денталните лекари да разберат ключови принципи в денталната медицина – как успешно да интегрират дигиталния работен процес и как да утилизират модерните диагностични инструменти за визуализиране на целите на лечението“, обясни д-р Sailer, председател на Отдела за фиксирана протетика и биоматериали в Женевския университет.

„Разбирането на индикациите за монолитни възстановявания е важно, тъй като в него се крие ключът към успешно интегрирания дигитален работен процес“, допълни Fehmer, който управлява собствена зъботехническа лаборатория в Лозана.

До момента в курсовете на NIDE са участвали дентални професионалисти от над 40 държави, а д-р Sailer и Fehmer са добре познати лектори в института. Според Planmeca целта на NIDE е да отговори на увеличаващата се нужда на денталните специалисти от практически дентални курсове – нещо, което институтът е постигнал и вече е сертифициран център за продължаващо образование.

„Курсовете на NIDE са добре балансирана комбинация от теория и практика. Те предоставят релевантно и научно базирано съдържание, което е приложимо в ежедневната практика“, заяви д-р Sailer.

Курсовете на NIDE са базирани на научни доказателства и информация и са акредитирани от Университета в Турку, Финландия. Освен това NIDE е официално одобрен по Програмата за акредитация за продължаващо образование на Американската дентална асоциация.

Денталните професионалисти могат да намерят повече информация за NIDE тук.

To post a reply please login or register
advertisement
advertisement