TRI представя своята визия за бъдещето на дигиталния работен подход, пускайки на пазара първия в света дентален имплант без надстройка

Search Dental Tribune

TRI представя своята визия за бъдещето на дигиталния работен подход, пускайки на пазара първия в света дентален имплант без надстройка

E-Newsletter

The latest news in dentistry free of charge.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Matrix е първата в света имплантна система, одобрена за употреба без надстройка, възстановяването се поставя директно върху импланта. (Снимка: TRI Dental Implants)
TRI Dental Implants Int. AG

By TRI Dental Implants Int. AG

TRI Dental Implants Int. AG

By TRI Dental Implants Int. AG

ср. 25 май 2022

save

Хюненберг, Швейцария: Matrix е първият тип имплантна връзка, разработена специално за дигитално изработване, например чрез CAD/CAM фрезоване и 3D принтиране. Дизайнът на импланта позволява поставянето на протетичната конструкция директно върху имплантите без да има нужда от надстройка и циментиране. В допълнение към “CE” сертификата от 2020 г., наскоро matrix  получи и 510 (к) одобрение от Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ.

През последните години производството на протетични конструкции търпи революционни промени, което се допълва от разработването на нови възстановителни материали. Въпреки това, връзката между имплант и супраструктура е останала непроменена през последните 30-40 години, което води до несъответствие между имплантната връзка и модерните протетични конструкции. Визията на TRI за бъдещето включва свързване на тези два свята, променяйки статуквото и излизайки извън утвърдените рамки.

Възползвайки се от прецизността на съвременните технологии за фрезоване и напредъка на CAD/CAM производството, швейцарската компания е разработила имплантната система matrix, която се базира на технология, даваща неограничена гъвкавост в дизайна. Благодарение на този факт, редица различни протетични конструкции, включително индивидуални, завинтващи се, изцяло анатомични CAD/CAM възстановявания, многочленни скелети и мостове, могат да бъдат планирани и поставени директно върху имплантите matrix. Няма ограничения по отношение на ангулацията  или индикациите за поставяне на имплантите, освен това няма нужда от циментиране. В допълнение към това, matrix дава възможност за изцяло дигитално планиране на мекотъканния мениджмънт.

Улеснение за денталните клиники

Имплантната система matrix предлага на денталните клиники по света уникални предимства като по-бърз, моментален и на място работен процес - в кабинета или в зъботехническата лаборатория, в комбинация с подобрена прецизност, предвид факта че не се изисква употреба на надстройка, цимент или моделиране. Matrix не налага никакви ограничения от гледна точка на материал, индикации или ангулация.

Основателят и изпълнителен директор на TRI Tobias Richter споделя: “Най-важното за нас е всеки един имплант, доставен до зъболекаря, да се отрази благотворно на работния му процес, но и да подобри живота на пациента. Със системата matrix, леченията ще са по-бързи, по-естетични, по-биологични и по-лесни за изпълнение в сравнение с когато и да било преди.”

Научна обосновка

TRI е провел редица изследвания, с които да потвърди механичната стабилност и прецизност на имплантната система, в колаборация с университети и известни лидери на мнение, като например проф. Ronald E. Jung, ръководител на Клиниката по реконструктивна дентална медицина към Университета в Цюрих, Швейцария, и проф. Daniel Edelhoff, завеждащ Катедрата по протетична дентална медицина към Мюнхенския университет Лудвиг-Максимилиан в Германия. Например клинично проследяване след пускане на пазара, анализиращо 2334 matrix импланта, установява успеваемост от 99,7%. В допълнение към това, TRI създаде каталог със случаи с matrix, които варират от единични възстановявания до тотални рехабилитации, включващи една година проследяване на леченията на проф. Jung, както и случаи на д-р Ramón Gómez Meda от Испания, който е международен лектор в сферата на имплантологията, естетиката и мултидисциплинарните лечения; и на Alessandro Agnini и Andrea Agnini от Италия, които са експерти в областта на неснемаемото протезиране, пародонтологията и имплантологията.

Каталогът с клинични случаи с matrix и научната бяла книга могат да бъдат свалени от сайта на компанията. Денталните лекари, които биха искали да научат повече за системата matrix, могат да заявят 15-минутна онлайн експертна презентация на tri-implants.swiss.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

advertisement