DT News - Bulgaria - Интервю: Тази комбинация е единствена по рода си на световния пазар

Search Dental Tribune

Интервю: Тази комбинация е единствена по рода си на световния пазар

Кристиян Шау, главен изпълнителен директор на SCHEU-DENTAL. (Снимка: Клаудия Душек, DTI)
Клаудия Душек, DTI

Клаудия Душек, DTI

чт. 9 юли 2015

запази

CA DIGITAL е съвместно предприятие на денталните производители SCHEU-DENTAL и ELI-DENT, учредено през 2012 г. Компанията предлага широк спектър от услуги за дигиталната ортодонтия. По време на конгреса на Европейската асоциация по ортодонтия, който се проведе от 13 до 18 юни във Венеция, Dental Tribune Online имаше възможност да разговаря с Кристиян Шау, главен изпълнителен директор на SCHEU-DENTAL, относно продуктовото портфолио и стратегическия фокус на CA DIGITAL.

Dental Tribune Online: Г-н Шау, какво според вас прави CA DIGITAL уникална по рода си?
Кристиян Шау: 
CA DIGITAL притежава три продуктови сегмента: системата CA CLEAR ALIGNER; INDIVIDUA, система за дигитално планирано лечение за недиректен бондинг, която може да се прилага лингвално и лабиално; както и новия CAD/CAM фиксатор MEMOTAIN, направен от нитинол. Тази комбинация е единствена по рода си в световен мащаб. Няма друга компания, която предлага дигитални услуги за ортодонтията, с толкова интересно портфолио.

Къде и как разпространявате продуктите си?
CA DIGITAL има франчайзи в различни държави. В Европа си партнираме с лаборатории в Италия, Румъния и Турция, които произвеждат продуктите ни посредством дигитални технологии. Освен това вече работим с лаборатории, специализирани в сферата на ортодонтията, в Бразилия, Китай и Южна Корея. В тези страни сме в процес на израждане на местни производствени съоръжения, за да поощрим локалното производство и да подпомогнем администрирането и разпространението на местно ниво.

Също така в момента сме в преговори с две известни компании в САЩ, които проявиха голям интерес към нашите идеи. В зависимост от процедурите по патентоване вероятно ще имаме нов франчайз още тази есен.

Системите CA CLEAR ALIGNER и INDIVIDUA се произвеждат само от сертифицирани лаборатории по света, с които си партнираме. Фиксаторът MEMOTAIN ще бъде изключително и само разпространяван от централата на CA DIGITAL в Метман в Германия до второ нареждане, тъй като производството включва много скъпа лазерна процедура, чиято технология към момента искаме да запазим в търговска тайна.

Колко пациенти са преминали лечение с CA CLEAR ALIGNER и MEMOTAIN?
За последните четири години сме регистрирали над 100 хил. случая с CA CLEAR ALIGNER. Вече сме произвели 1000 фиксатора MEMOTAIN, въпреки че продуктът бе представен за първи път едва преди четири месеца.

Предвид все по-голямата дигитализация в ортодонтията очаквате ли да се наложи да разширите портфолиото си?
В близко бъдеще няма да навлизаме в производството на интраорални скенери – на пазара вече се намират достатъчно такива системи. Вместо това ще се фокусираме върху сътрудничество с вече наложили се производители в сферата, като Sirona и 3Shape, за да доставим на клиентите си дигитални пакети, готови за употреба – от интраорални скенери на един от нашите партньори до приложения, произведени на място.

В допълнение на това CA DIGITAL е член на OrthoAlliance, мрежа от пет средни компании в Германия, управлявани от техните собственици, които заедно покриват целия дигитален работен процес. Представихме своето предложение на миналогодишната конференция на Deutsche Gesellschaft für Kieferorthopädie, немската асоциация по ортодонтия, и оттогава сме организирали редица събития в цяла Германия, които бяха посрещнати положително.

Приготвяте ли се вече за Международния конгрес по ортодонтия, който ще се проведе през септември в Лондон?
Преди пет години участвахме в конгреса в Сидни и със сигурност ще вземем участие и на събитието в Лондон. Последния път получихме много добра обратна връзка и затова имаме високи очаквания за тазгодишния конгрес.
 

To post a reply please login or register
advertisement
advertisement