Международен дентален конкурс, създаден в България, награждава дентални специалисти от цял свят през май в София

Search Dental Tribune

Международен дентален конкурс, създаден в България, награждава дентални специалисти от цял свят през май в София

Image: Smile of the Year International Dental Awards 2023
Dental Tribune Bulgaria

Dental Tribune Bulgaria

ср. 22 март 2023

запази

Денталните специалисти по света са тези, които със своите лечения променят човешки съдби, като им дават възможност да имат увереността да се усмихнат отново. За да хвърли светлина и да фокусира общественото внимание върху денталната професия, преди 16 години българското издание на международното специализирано списание Dental Tribune стартира конкурса Smile of the Year Awards. Oт 2020 г. форматът вече е международен и в него участие могат да вземат дентални специалисти от цял свят. Надпреварата се осъществява в 18 категории, в които международно жури от световни авторитети в различни области на денталната професия извършва оценяването онлайн и при пълна прозрачност. В момента тече подготовката на 16-ото издание на конкурса, а официалната церемония по награждаването предстои на 18 май 2023 г.

На 18 май вечерта в София с бляскава церемония конкурсът – мярка за качество и перфекционизъм в денталната професия, ще раздаде своите награди. 18 дентални професионалисти или екипи от такива ще отнесат символите на професионално отличие – статуетки, които ще украсят техните дентални клиники и зъботехнически лаборатории. Мястото на празничната вечер e балната зала на  хотел Hyatt Regency Sofia, разположен в сърцето на столицата.

Участие в конкурса могат да вземат зъболекари и зъботехници, както и студенти по дентална медицина от цял свят. Регистрацията за участие е отворена, като крайния срок за кандидатстване е 1 април 2023 г. След тази дата стартира процеса на журиране.

Членове на журито са световните авторитети в различни сфери: д-р Rafael Romano, Израел, д-р Siegfried Marquardt, Германия, д-р Giulio Rasperini, Италия, д-р Walter Devoto, Италия, д-р Mirela Feraru, Румъния, д-р Gary Glassman, Канада, проф. Paola Cozza, Италия,  зт. Milos Miladinov, Румъния, д-р Raman Aulakh, Великобритания, Maurizio de Francesco, Италия и денталният фотограф Ciprian Boca, Румъния.

Категориите в конкурса са:

 1. Complex Esthetic Restoration
 2. Composite Single unit Restorations
 3. Restorative Composite Smile Makeover
 4. Ceramic Single Unit Restoration
 5. Restorative Ceramic Smile Makeover
 6. Pink Esthetics
 7. Orthodontics Adult Fixed
 8. Orthodontics Child/Teenager Fixed
 9. Orthodontics with Aligner for Adults
 10. Orthodontics with Aligner for Children/Teenagers
 11. Implants Multiple
 12. Implant Single Tooth
 13. Endodontic Treatment
 14. Endodontic Retreatment
 15. Micro-Surgical Endodontics
 16. Clinical Case with Full Digital Protocol
 17. Dental Art Photography
 18. Student Case

Официалната церемония по награждаването ще се състои на 18 май от 19:30 ч. в хотел Hyatt Regency София и ще бъде излъчена с онлайн стрийминг на живо на 18 май от 8:00 ч. вечерта, EEST, на YouTube страницата на Dental Tribune.

Победителите, които журито ще излъчи във всяка от категориите, ще получат статуетка, почетна грамота и множество материални награди, осигурени от компаниите, които партнират на конкурса. Носителите на второ и трето място ще получат почетни грамоти.

Билетите за официалната церемония по награждаване могат да бъдат закупени тук: https://smileoftheyear.com/ceremony

Уебстраницата на проявата е: www.smileoftheyear.com.

Redaktionelle Anmerkung:

За конкурса:

Международният конкурс “Smile of the Year” е реализиран за първи път през 2007 г. от създателите на българското издание на международната дентална медия –  в. „Дентал Трибюн”. В конкурса вземат участие специалисти от различни сфери на денталната медицина, които съгласно регламента се състезават в различни категории. Целта на конкурса е да бъдат отличени професионалните постижения на лекарите по дентална медицина и зъботехниците, както и да се фокусира общественото внимание към качествената работа на едни от най-добрите професионалисти в денталния свят. Жури, съставено от световноизвестни авторитети в сферата на денталната медицина, определя победителите във всяка от категориите чрез анонимен вот, който се осъществява онлайн. Всички наградени дентални специалисти получават дизайнерски статуетки и множество материални и образователни награди, осигурени от партньорите на проявата. През 2023 г. предстои шестнадесетото издание на конкурса, което ще е и четвъртото международно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

advertisement
advertisement