DT News - Bulgaria - "Без митове и отвъд догмите" - семинарът, предлагащ специфични протетични решения върху импланти предстои този месец!

Search Dental Tribune

"Без митове и отвъд догмите" - семинарът, предлагащ специфични протетични решения върху импланти предстои този месец!

Предстои семинарът "Специфични протетични решения върху импланти – без митове и отвъд догмите" (Снимка: д-р Н. Николов).
Dental Tribune Bulgaria

Dental Tribune Bulgaria

пн. 11 септември 2023

запази

Практически идеи и съвети за естетични и функционални едночастови и многочастови възстановявания през погледа на лекар и на зъботехник. Това обещават организаторите на семинара за протетика и имплантология, който ще се проведе на 30.09.2023 г. в град София. Събитието е насочено както към вече практикуващи лекари в областта, така и за начинаещи.

Семинарът ще представи есенцията на повече от 50 години професионален опит на протезист-имплантолог и зъботехник, събрана в един ден! Програмата на събитието обхваща широк спектър от теми и е подходяща както за зъболекари с опит в протезирането върху импланти, така за към начинаещи, които имат интерес към по-сложни и по-специфични протетични решения. Обучението няма да разглежда базови концепции, а ще се фокусира върху правила, подходи и методи на работа при специфични и сложни случаи, без да е изцяло тясно свързано с конкретна имплантологична система.

Д-р Николов, специалист протетика и имплантология.

Лекторите, д-р Ники Николов и зъботехник Георги Куртев, ще предложат правила и подходи за планиране, изработка и фиксиране на временни и постоянни протетични конструкции върху импланти – специфични случаи, решения при усложнена клинична картина, високи изисквания за дълготрайна естетика, съвети за избор на аналогов или дигитален протокол в зависимост от ситуацията и други. Специално внимание ще бъде отделено и на най-честите предизвикателства в протезирането и свързаните с тях грешки и последващите проблеми.

Участниците в семинара ще се запознаят с интересни и полезни теми, които ще им помогнат да подобрят своите умения, за да предлагат адекватно, безопасно и иновативно лечение на своите пациенти.

Част от ключовите моменти са свързани с догмите в протетичната работа върху импланти срещу тези при съвременните тенденции и концепции, с аналоговия и дигиталния протокол на работа и техните предимства, недостатъци и лимити. Другите теми, които ще бъдат засегнати и обсъдени по време на обучението са свързани с:

 • биомеханични съображения за дизайн и конструкция на протетичните решения върху импланти;
 • статична и динамична оклузия, прогресивно натоварване на конструкциите при хранене;
 • протетично базирано планиране на местата и ориентацията на имплантите;
 • протетична компенсация на ангулирани импланти – протоколи, лимити, рискове;
 • самостоятелни или обединени корони при монгочастови възстановявание – (противо)показания, ползи и рискове;
 • практични съвети за вземане на точни и остри аналогови и дигитални отпечатъци;
 • винаги ли винтовата фиксация на конструкция е по-добра от циментираната;
 • как да избегнем проблеми с фиксиращите винтове – самостоятелно (многократно) развиване или счупване. Методи за премахване на счупени винтове без повреждане на импланта;
 • счупване на импланти – причини и как да избегнем този неприятен проблем;
 • подвижно протезиране при тотално обеззъбяване – за и против, правила, рискове;
 • протетични решения при усложнена клинична картина – големи дефицити на кост, проблеми с темпоро-мандибуларни стави и др.
 • протокол за успешна съвместна работа на лекар и зъботехник.

Георги Куртев, зъботехник с огромен аналогов и дигитален опит, преподавател и лектор.

Денталните специалисти ще могат да се възползват както от множеството възможности за надграждане на своите знания и умения, така и за контакт с други клиницисти и колеги в областта на имплантологията и протетичната дентална медицина.

Програма и повече информация:

Семинарът ще се проведе на 30.09.23 г, събота, в зала Heathrow, намираща се в хотел Best Western Premier Hotel Sofia Airport, София.

Програма:

9:30 ч. – 10:00 ч. Регистрация

10:00 ч. – 11:30 ч. Лекция 1 на д-р Ники Николов

11:30 ч. – 12:00 ч. Кафе пауза

12:00 ч. – 13:30 ч. Лекция 2 на д-р Ники Николов

13:30 ч. – 14:30 ч. Обяд

14:30 ч. – 16:00 ч. Лекция на Георги Куртев, зъботехник

16:00 ч. – 16:30 ч. Кафе пауза

16:30 ч. – 18:00 ч. Дискусия. Въпроси и отговори. Обсъждане на клинични случаи, осигурени от участниците.

Цена

Цената за участие в еднодневния семинар е 320 лв.

Как да се включите?

За да се регистрирате за участие, позвънете на тел. 0893 688 377, 0899 145 806 или пишете на e-mail: medinabio2007@gmail.com.

Допълнителна информация за събитието може да откриете на: https://www.medina-bio.com/event/obuchenie-protetika/

 

 

Етикети:
To post a reply please login or register
advertisement
advertisement