DT News - Bulgaria - Световноизвестният ендодонтист д-р Гари Гласман се присъединява към журито на „Усмивка на годината“

Search Dental Tribune

Световноизвестният ендодонтист д-р Гари Гласман се присъединява към журито на „Усмивка на годината“

Световният гуру в ендодонтията - д-р Гари Гласман е новото попълнение в журито на конкурса. (Снимка: Личен архив)

пн. 14 март 2022

запази

След като за своето петнадесето юбилейно издание конкурсът „Усмивка на годината“ въведе много нови категории, една от които бе Ендодoнтски клиничен случай в три подкатегории: „Ендодонтско лечение“, „Ендодонтско релечение“ и „Микрохирургична ендодонтия“, журито на конкурса следваше да бъде попълнено с представител на тази специалност, който е ветеран на международната ендодонтска сцена. Световноизвестния ендодонтист д-р Гари Гласман, който е добре познат на българската аудитория, прие поканата на организаторите да се присъедини към журито.

Той е седмия член на журито заедно д-р Rafael Romano, Израел, д-р Siegfried Marquardt, Германия, д-р Giulio Rasperini, Италия,  д-р Walter Devoto, Италия, д-р Mirela Feraru, Румъния и Ciprian Boca, Румъния. Информация за всички журиращи можете да видите тук: https://smileoftheyear.com/jury-en.

Д-р Гари Гласман завършва Факултета по дентална медицина към  Университета в Торонто през 1984 г. и е спечелил стипендиите James B. Willmott,  Mosby и ендодонтската стипендия George Hare за постигнат изключителен професионализъм в сферата на ендодонтията. Той завършва програма по следдипломно обучение по ендодонтия към Университета Temple през 1987 г. и получава наградата Louis I. Grossman Study Club за отлично академично и клинично представяне в областта на ендодонтията.

Д-р Гласман е автор на множество публикации и изнася лекции по цял свят на ендодонтска тематика; той е част от екипа на Факултета по дентална медицина към Университета в Торонто в отдела за следдипломно обучение по ендодонтия. В периода 2010-2017 г. той е гост-преподавател и директор на ендодонтската програма в Технологичния университет в Кингстън, Ямайка и като такъв спогама за разработването на учебния план на програмата за орално здраве.

Д-р Гласман е член на Кралската колегия на лекарите по дентална медицина в Канада, както и на Американската колегия на лекарите по дентална медицина, редактор е на ендодонтския панел на Oral Health dental journal, както и на Inside Dentistry, председател на DC Institute и главен дентален инспектор в Dentalcorp Канада.

Той управлява частна практика - Endodontic Specialists в Торонто, Онтарио, Канада.

To post a reply please login or register
advertisement
advertisement