DT News - Bulgaria - Университетската магистърска програма по орална имплантология (UMOI) стартира с българско участие

Search Dental Tribune

Университетската магистърска програма по орална имплантология (UMOI) стартира с българско участие

Снимка от ляво надясно: д-р Георги Шуплев, д-р Иво Францов, д-р Виктор Петров и д-р Тодор Симидчиев
Dental Tribune Bulgaria

Dental Tribune Bulgaria

чт. 25 април 2019

запази

От 1 до 5 април в Istituto Stomatologico Toscano в болница „Версилия“ се проведе първият от четирите модула на обучението по орална имплантология с ръководител и дизайнер на проекта проф. Уго Ковани. В едногодишната програма се включиха четирима млади български професионалисти: д-р Георги Шуплев, д-р Тодор Симидчиев, д-р Иво Францов, д-р Виктор Петров. Dental Tribune Bulgaria в качеството си на партньор на института помоли участниците в програмата да споделят своите впечатления за обучението, които представяме тук.

Д-р Иво Францов:

За мен oбучението в UMOI бе една вълнуваща седмица, изпълнена с много позитивни емоции и запознанства с нови хора. Обучението е на високо ниво. Начинът на поднасяне на материала, лекциите и упражненията са изключително професионално направени. Курсът е добре структуриран, информацията е изчерпателна, разбираема и добре поднесена. Много ми хареса и практическата част. След всяко упражнение натрупвам знания и умения, които мога да приложа в своята практика. Лично за мен е чест да бъда част от този мастър курс и с нетърпение очаквам следващите модули.

 

Д-р Виктор Петров:

Впечатленията ми от курса са изключително положителни. Останах наистина приятно изненадан. Организацията беше добра, лекторите на ниво, темите и разискваните въпроси напълно покриха очакванията ми и даже ги надминаха. Материалът бе интересно поднесен. Лекторите ни отделяха наистина много внимание и отговаряха на всичките ни въпроси в детайли. Много ме впечатли фактът, че в последния ден от обучението отделиха близо половин час, за да обсъдим на големия екран заедно с колегите един мой предстоящ голям случай. 

Доволен съм и от практическия курс на тема мукогингивална хирургия, който бе проведен с изключително внимание от страна на лектора, като се бяха постарали да ни бъдат подадени на USB памет всички клипове с различните видове шевове. Смятам, че това е от изключителна полза дори и за по-напредналите в хирургията колеги. Очаквам с голямо нетърпение следващия модул през юни. 

За красотата на Тоскана мисля, че няма смисъл да говоря. След лекциите ни остана време да пообиколим голяма част от градовете около нас, а там със сигурност имаше какво да се види. 

 

Д-р Тодор Симидчиев:

Обучението  беше много добре структурирано: започна от нулата с анатомия, прекрасни трупни и хистологични препарати, много полезни както за вече работещи в сферата, така и за начинаещите от групата. Лекторите бяха много положително настроени, отзивчиви, с желание да покажат колкото се може повече опит и случаи. Курсът ми донесе запознанства с лекторите, с чуждестранни колеги от други страни и нови приятелства с български колеги. Нямаше въпрос, който да бъде зададен на лекторите и да не беше обхванат от А до Я. Освен добре структурираните лекции имаше и практични упражнения, а и домашни. Очаквам с нетърпение следващите няколко срещи.

 

Д-р Георги Шуплев:

След преминалото първо ниво в Istituto Stomatologico Toscano бих искал да изкажа възхищението си от преподавателския състав (от цяла Италия) и от желанието им да ни предадат знанията си по най-достъпен начин. Хареса ми индивидуалното им отношение към всеки от нас и обсъждането на случаи от ежедневната ни практика. Дългогодишният им опит личи във всеки от отговорите, които получихме на многобройните си въпроси по време и след техните лекции, операциитe на живо и практическата част. Обменихме опит с колеги, дошли да чуят нещо ново като нас. А Тоскана – просто трябва да се преживее – усещането е невероятно!

 

За UMOI:

Университетската магистърска програма по орална имплантология (UMOI) е предназначена за общопрактикуващи лекари по дентална медицина, които вече са направили първите си стъпки в сферата на имплантологията – имат някакъв опит в поставянето на импланти, но искат да развият практическите си умения и да натрупат солидни научни знания, за да могат да предоставят безопасно, адекватно и ефективно лечение. В 12-месечната модулна програма са взети под внимание времевите ограничения и работните задължения на участниците. В рамките на обучението те трябва да посетят университетския център във Версилия четири пъти. Всеки престой продължава 5–6 дни, посветени на лекционни сесии, практически занятия и хирургия на живо под ръководството на членовете на международния факултет, гост лектори и други студенти. След успешното приключване на програмата участниците ще получат академичната титла „Магистър на науките (MSc.) по орална имплантология“. Дипломираните участници ще могат независимо да планират и изпълняват лечебни планове за лечение на пациенти, нуждаещи се от имплантно протезиране. Освен това те ще притежават необходимите умения, за да селектират, анализират и интегрират в собствените си практики пълен набор от лечения и знания в сферата на денталната имплантология. Теоретичните лекции и практическите упражнения ще помогнат на участниците да придобият специфични умения и клиничен опит в работата с дентални лазери. Клиничните занятия се провеждат в новата Катедра по лазерна терапия и хирургия, като участниците ще имат възможност да оперират върху пациенти на живо под ръководството и наблюдението на преподавателите. За да завършат обучението, участниците ще трябва да подготвят дисертация на имплантологична тема, върху която ще имат възможност да работят по време на академичната година и която ще бъде обсъдена в края на курса.

 

Следващото обучение на Istituto Stomatologico Toscano, което представяме, e тридневен практически курс върху пациенти за хирургично поставяне на импланти, който ще се проведе в Лисабон на 12, 13 и 14 септември.

Повече информация вижте тук: 

advertisement
advertisement