ADA стартира публичен уебсайт за информация за оралното здраве

Search Dental Tribune

ADA стартира публичен уебсайт за информация за оралното здраве

E-Newsletter

The latest news in dentistry free of charge.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Teeth.org.au е уебсайт за образование по орално здраве, създаден за потребителите, за да търсят основана на доказателства и надеждна дентална информация. (Изображение: Andrey_Popov/Shutterstock)
Dental Tribune International

By Dental Tribune International

пн. 22 ноември 2021

save

СИДНИ, Австралия: Насърчаването на подобряването на оралното и общото здраве на обществеността е една от трите основни цели на Австралийската дентална асоциация (ADA). В съответствие с този ангажимент, ADA пусна нов уебсайт за информация за оралното здраве за обществеността, Teeth.org.au.

Цялото съдържание на уебсайта е задълбочено проучено и проверено от партньори и препраща към висококачествени проучвания и информация в подкрепа на обсъжданата тема. Уебсайтът съдържа статии за актуални проблеми с оралното здраве, съвети и инструменти за хигиена на устната кухина, информация за често срещани (и необичайни) лечения и др. Той също така предоставя инструмент за търсене на зъболекар, така че бъдещите пациенти могат лесно да намерят помощ, когато имат нужда от нея.

В изявление зъболекарят и промоутър на оралното здраве на ADA д-р Микаела Чиноти каза, че денталните специалисти също се възползват от платформата: „Съдържанието на Teeth.org.au ще бъде актуализирано с ново съдържание, което се публикува редовно. Фокусът е поставен върху четимостта на съдържанието, с цел - да се подобри грамотността на потребителите по отношение на оралното им здраве и достъпа до дентална помощ. Денталните лекари могат надеждно да насочват пациентите си към Teeth.org.au за допълнителна информация, която е представена като ясно и кратко писмено съдържание, а също и видео и аудио.”

„Практикуващите дентални лекари могат да включват връзки към статии в своите имейли и други форми на дигитален контакт с пациенти. Освен това инструментът за търсене Find-A-Dentist позволява на потребителите да намерят зъболекар, член на ADA“, добави д-р Чиноти.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

advertisement