Dental Tribune Bulgaria

CAMLOG представи вълнуващи иновации на IDS 2017

By CAMLOG
March 21, 2017

От представянето на имплантната си система през 1999 г. до сега CAMLOG се утвърди като топдоставчик на дентални импланти, който непрекъснато се развива, а 2016-а беше поредната рекордна година за компанията. В Германия например всеки четвърти поставен имплант е произведен от CAMLOG. По време на Международното дентално шоу IDS 2017 компанията представи на своите клиенти нова имплантна линия и решения за работния процес в денталната практика.

В отговор на пазарните тенденции, след над 10 години изследователска и развойна дейност, CAMLOG разработи керамичната имплантна система в естествен цвят CERALOG. Системата се състои от едночастовия имплант CERALOG Monobloc и двучастовия CERALOG Hexalobe, който се характеризира със своите решения за снемаеми протези върху импланти. Абатмънтът е изработен от иновативния полимер PEKK и е създаден, за да устои на екстремните дъвкателни сили. Еластичността на PEKK редуцира нивата на стреса и симулира свойства, подобни на естествените зъби.

CAMLOG се стреми да предостави на своите клиенти ефикасно имплантно лечение. Новата концепция впечатлява и с по-добър дизайн, идеален за изискванията на натоварените кабинети, в чиято същност стои нов ключ за импланти. С помощта на специален механизъм имплантът и винтът са сигурно поставени в ключа. Новата втулка е с глава с малък диаметър и е идеална за тесни интердентални пространства. В комбинация с разнообразните протетични възможности на системите CAMLOG и CONELOG, абатмънтите COMFOUR, прецизната система водачи Guide System и услугите за индивидуално производство на DEDICAM, CAMLOG предоставя изцяло интегрирани концепции и решения на топниво.

Наименованието iSy (съкратено от intelligent system) е първата система, която позволява на денталните лекари да лекуват пациентите си с помощта на дигитални или аналогови методи – от поставянето на импланти до финалните корони всичко, от което има нужда клиницистът, е една-единствена система. CAMLOG затвърди успеха си още повече с подобряването на работния процес за потребителите на CEREC, представяйки нов адаптер за скенерите Sirona Scanbodies S, с което имплантното лечение със CEREC става още по-лесно.

Като ексклузивен дистрибутор на продуктите на BioHorizons в Германия, по време на IDS CAMLOG обяви, че навлиза в пазара на тъканната регенерация с представянето на пълна серия биоматерили. CAMLOG ще предлага костозаместващите материали и мембраните на BioHorizons от април.

Посетителите на IDS могат да намерят CAMLOG на щанд A010–B019 в зала 11.3.

1 Comment

  • Dr.Hasibe Emin says:

    Hello,
    I am looking for a price list and catalogue for Bulgaria as I am new in Bulgaria.I would like to meet with your distributor in Bulgaria.

    Many Thanks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021 - All rights reserved - Dental Tribune International