DentalMonitoring стартира нова виртуална платформа за доживотна грижа за пациента

Search Dental Tribune

DentalMonitoring стартира нова виртуална платформа за доживотна грижа за пациента

E-Newsletter

The latest news in dentistry free of charge.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Според д-р Philippe Salah, изпълнителен директор на DentalMonitoring, новата Virtual Practice Platform транформира грижата, позволявайки доживотна ангажираност на пациентите, както и оптимизиране на работните процеси в практиката. (Снимка: Dean Drobot/Shutterstock)
Dental Tribune International

By Dental Tribune International

ср. 25 май 2022

save

Остин, Тексас, САЩ: DentalMonitoring предлага ортодонтски и дентални решения и е пионер в дистанционното мониториране на денталните нужди с помощта на изкуствен интелект (AI). През май компанията обяви стартирането на нова виртуална платформа, съчетаваща редица AI-подкрепени протоколи и инструменти. Според създателите, новата Virtual Practice Platform позволява на зъболекари и ортодонти да оптимизират работните процеси и да осигурят комплексна, доживотна грижа за пациента, което ще доведе до увеличаване на паричния поток към практиката.

Компанията е основана през 2014 г. с цел разработване на иновативни AI-базирани технологии, специално създадени за зъболекари и ортодонти. DentalMonitoring заяви в обръщение към медиите, че новата платформа е новаторска, и това твърдение вероятно е с основание.

Virtual Practice Platform излиза на пазара в момент на повишено търсене на дистанционни и интелигентни дентални грижи и нарастващи очаквания от страна на пациентите. (Снимка: DentalMonitoring)

Virtual Practice Platform се основава на набор от интелигентни процеси и инструменти, с цел да създаде партньорство между зъболекари и пациенти. С помощта  на софтуера, клиницистите ще могат да оптимизират леченията, да мониторират грижата за пациента, да идентифицират, повлияват, ограничават и тушират симптоми. Освен това те ще имат възможност да генерират нови източници на приходи за кабинета.

DentalMonitoring споделят, че платформата излиза на пазара в момент на повишено търсене на дистанционни и интелигентни дентални грижи и нарастващи очаквания от страна на пациентите. Разработвайки тази технология, компанията цели да стартира по-мащабна трансформация на денталните практики, която да извлече полза от обработката на данни, по-ефективна комуникация и ефикасност на работните процеси. Зъболекарите и ортодонтите ще имат възможност безопасно да обърнат внимание на различни ортодонтски случаи, да оптимизират времето в кабинета, да повишат ангажираността и да се облагодетелстват от монетизация след края на лечението, така заявява компанията.

Alexandra van der Stap, главен отговорник по разрастването към DentalMonitoring’s DM Labs, коментира: “С помощта на AI-базиран клиничен анализ, платформата дава възможност на здравните работници да проследяват редица параметри като например хигиена, орално здраве и ретенция на ключови зъбни премествания при лечения с брекети и алайнери.”

Д-р Philippe Salah, изпълнителен директор на DentalMonitoring, споделя: “Virtual Practice Platform транформира грижата, позволявайки доживотна ангажираност на пациентите, както и оптимизиране на работните процеси в практиката.” Той допълва: “Това нововъведение е доказателство за нашия иновативен начин на мислене и за невероятния екип от експерти, с които аз съм изключително горд.”

Повече информация за новата платформа можете да откриете на уебсайта на DentalMonitoring.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

advertisement