DT News - Bulgaria - Ivoclar Vivadent представя дентална керамика на първи международен експертен симпозиум

Search Dental Tribune

Ivoclar Vivadent представя дентална керамика на първи международен експертен симпозиум

Ivoclar Vivadent представя дентална керамика на първи международен експертен симпозиум. Снимка: (DTI/Photo Daniel Zimmermann)
Даниел Цимерман

Даниел Цимерман

чт. 20 септември 2012

запази

 Керамиката, използвана за дентални ресторации, еволюира значително през последните 20 години. През един от изминалите уикенди беше представен преглед на най-новите материали и тяхната клинична употреба. Това беше част от международния симпозиум, организиран от денталния производител Ivoclar Vivadent в столицата на Германия – Берлин.

  Водещи лектори и всепризнати клиницисти от цял свят посетиха еднодневното събитие, организирано за пръв път в този формат благодарение на компанията от Лихтенщайн. Под заглавието „Керамиката среща естетичната имплантология“ бяха представени резултати от клинични проучвания и случаи от практиката, като бяха коментирани съвременните приложения и възможностите за възстановяване чрез системата на Ivoclar Vivadent IPS emax all-ceramic.
Представена на денталния пазар преди десетилетие, системата покрива широк кръг от индикации: от най-фини фасети, използвани при препарация на единични зъби, до корони и дъгови стабилизации. Според главния експерт по продажбите на Ivoclar Vivadent Джоузеф Ритчер в момента се предлагат литиев дисиликат и циркониев оксид. Материалът може да бъде използван както за прес-техника, така и за CAD/CAM технология.
Преди презентациите на кръгла маса с участието на д-р Кристиан Коучман от Бразилия, американския протезист д-р Кенет А. Маламет и други експерти бяха обсъдени различните показания за дентална керамика и дългосрочният успех, постигнат при тази керамика. Бе обърнато специално внимание на подбора на материалите. Повечето участници се съгласиха, че той е от голямо значение за крайния клиничен успех. Д-р Манфред Керн от Германия например представи ново проучване, проведено сред пациенти в Германия. Резултатите му демонстрират, че нивата на успех на тричленна фиксирана протетична конструкция, изработена от монолитен emax литиев дисиликат, са сравними с тези, постигнати от конвенционална металокерамична фиксирана протеза. Сходни резултати представи проф. Томпсън от Катедрата по биоматериали и биомиметика към New York University.
„Ако не знаем как да подберем правилния материал, би било трудно да постигнем какъвто и да било успех“, отбелязва проф. Нитцан Бичачо, който е начело на Ronald E. Goldstein Center за естетична дентална медицина в Йерусалим, Израел. Той дискутира параметрите за дълготрайни и естетични възстановявания върху импланти и естествени зъби.
Други разисквани теми включваха планирането на лечение при комплексни имплантатни протетични възстановявания и въпросите за комуникацията във връзка с лечебните процедури. В допълнение д-р Юкио Кусама от Токио, Япония, представи нов дизайн на абатман, произведен от литиево-дисиликатна прес-керамика. За този продукт се говори, че комбинира идеалната биологична функция с по-добра естетика.

To post a reply please login or register
advertisement
advertisement