Dental Tribune Bulgaria

Sofia Dental Meeting събира световния каймак на пародонтологията

By Dental Tribune Bulgaria
September 25, 2018

В продължение на 3 дни (27–30 септември) в хотел „Рамада“ в София за 11-и път ще се проведе най-сериозното научно дентално събитие в страната, като акцентът тази година в синхрон със световните трендове е пародонтологията и представянето на нейните лидери.

Тазгодишното издание на Sofia Dental Meeting, което ще се проведе под мотото „От биологичните принципи към клиничното съвършенство“, дава заявки да събере едни от най-изтъкнатите специалисти по пародонтология в международен план. Събитието е под патронажа на проф. Джовани Дзукели от Италия, всепризнат лидер в мекотъканната пародонтална хирургия.

Някои от чуждестранните лектори пристигат за първи път в България, за да представят най-новите методи за лечение в областта на денталната медицина. Сред тях са водещите специалисти в парoдонталната пластична хирургия проф. Маркус Хюрцелер от Германия, проф. Антон Скълиан от Швеция и проф. София Арока от Италия. За първи път на българска земя идват и д-р Джиано Ричи от Флоренция, д-р Диего Капри от Болоня, д-р Изабела Рочиета от Лондон. Участниците в събитието ще имат възможността да проследят развитието на съвременната имплантология и пародонтология, както и да почерпят ноу-хау от изтъкнатите клиницисти.

По данни на организаторите от асоциация „София дентал мийтинг“, които провеждат събитието в партньорство с Българския зъболекарски съюз, събитието се очаква да събере около 1500 участници.

Източник: Sofia Dental Meeting

Comments are closed here.

Latest Issues
E-paper

DT Bulgaria No. 03, 2020

Open PDF Open E-paper All E-papers

© 2020 - All rights reserved - Dental Tribune International