DT News - Bulgaria - Стартъп за четки за зъби получава финансиране за милиони

Search Dental Tribune

Стартъп за четки за зъби получава финансиране за милиони

Базиран в Ню Йорк стартъп получи финансиране от 10 млн. долара, благодарение на което продуктът им ще може да достигне до милиони потребители до края на 2018 г. (Изображение: boyisteady/Shutterstock)
Dental Tribune International

Dental Tribune International

чт. 11 януари 2018

запази

Базираният в Ню Йорк стартъп Quip наскоро получи финансиране от 10 млн. долара. Компанията е фокусирана върху производството на четки за зъби и цели да докаже, че добрият дизайн може да окаже по-голямо въздействие върху оралното здраве, отколкото различните трикове, обещаващи бързи решения. След продажбата на 100 000 четки за зъби през първата година от съществуването на компанията новата инвестиция би могла да се окаже подкрепата, от която Quip има нужда, за да разшири бизнеса си.

Според уебсайта на Quip обещанието им е да „следват съветите на денталните лекари и преди всичко да предоставят най-добрата грижа за зъбите на пациентите“. Ню ейдж подходът на компанията и всеотдайността към оралното здраве обаче не произлизат от екип от дентални специалисти, а от двама дизайнери.

Simon Enever и Bill May са съоснователи и създатели на бързо развиващия се проект, който след стартирането през 2015 г. може да има 1 милион клиенти до края на 2018 г. В интервю за CNBC Enever каза: „Аз съм британец, който се опитва да подобри оралното здраве в Америка, което е обратното на това, което е логично да бъде“.

Четката за зъби струва 25 долара за пластмасова версия и 45 долара за метална. Потребителите могат да се регистрират, за да получат нова глава и батерия, доставени до дома им на всеки три месеца, срещу 5 долара, като допълнителните аксесоари, като например паста за зъби, също се предлагат срещу доплащане. Четката за зъби е оборудвана с режим на вибрация, който помага за по-добро измиване и двуминутен таймер с интервали от тридесет секунди, така че потребителите да почистват равномерно цялата си уста.

След едно посещение при зъболекаря, при което Enever е посъветван да купи най-евтината електрическа четка за зъби, за да избегне прекалено грубото измиване на зъбите, той осъзнава, че дизайнът на четки за зъби не е особено напреднал. Тогава Enever и May решават да поправят някои от проблемите, които пречат на много хора да поддържат добра орална хигиена – прекалено силно или прекалено кратко четкане, пропускане на миене на зъбите, нередовна подмяна на четките за зъби или техните глави.

Отново пред CNBC Enever обяснява: „Нашата цел е да предоставим абонаментна услуга, насочена към оралното здраве, която в крайна сметка ще направи много повече, отколкото просто да продава четки за зъби. Опитваме се да направим оралната хигиена, доколкото е възможно, малко по-интересна“.

Етикети:
To post a reply please login or register
advertisement
advertisement