Stratasys представя нов дентален 3D принтер

Search Dental Tribune

Stratasys представя нов дентален 3D принтер

E-Newsletter

The latest news in dentistry free of charge.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
3D принтерът Stratasys Origin One Dental е предназначен за поточно производство и за малки партиди от един материал, изискващи кратко време за принтиране. (Изображение: Stratasys)

вт. 21 декември 2021

save

EDEN PRAIRIE, Минесота, САЩ/РЕХОВОТ, Израел: На 7 декември Stratasys, лидер в решенията за полимерен 3D печат, представи Stratasys Origin One Dental, най-новото попълнение към нарастващото портфолио на компанията от дентални 3D печатни решения. Това е вторият 3D принтер, който е резултат от придобиването на Origin от Stratasys през декември 2020 г., значително развитие в стратегията на компанията да бъде пазарен лидер в полимерен 3D печат за производство.

Търсенето на дентални решения през последните години претърпя значително развитие, движено от няколко тенденции, включително дигитализация на работните процеси и повишено търсене на естетична дентална медицина. Тези тенденции, съчетани с консолидирането на зъботехническите лаборатории в производствени центрове и конкурентните условия на работната сила, карат денталните лаборатории да приемат производствени решения, оптимизирани по отношение на бързина, качество и производителност, като същевременно остават надеждни и гъвкави.

Според Stratasys, Stratasys Origin One Dental и наскоро представеният 3D принтер Stratasys J5 DentaJet предоставят на денталните лаборатории цялостни решения за производство с добавена стойност, предназначени да отговорят на нуждите на нарастващата дентална клиентска база. Stratasys Origin One Dental се захранва от собствена технология за принтиране, наречена Programmable PhotoPolymerization P3, която позволява водеща в индустрията точност, последователност и производителност. Принтерът предлага отворена инфраструктура по отношение на материалите, която поддържа различни приложения и позволява по-висока производителност при по-ниска цена на част в сравнение с конкурентните технологични продукти. Принтерът е предназначен, както за поточно производство, така и за малки партиди от един материал, изискващи кратко време за принтиране. По този начин продукцията на всяко приложение се максимализира и производственият процес е рационализиран.

През март 2021 г. Stratasys пусна J5 DentaJet, единствения дентален 3D принтер с множество материали, способен да отпечатва смесени зъбни части в една операция за печат, без да жертва точността. Принтерът е идеален за печат на големи партиди, особено когато се принтират смесени части когато лиспва човешки надзор. Тези продукти се стремят да предоставят на клиентите си възможността да рационализират процесите, като същевременно увеличават производството, за да отговорят на изискванията на денталната индустрия.

Stratasys е единствената компания за производство на добавки, която предлага множество технологии за 3D принтиране в зъботехниката. „Ние даваме възможност на лабораториите да мащабират производството днес и да бъдат подготвени за утре“, коментира в прессъобщение Оснат Филип, вицепрезидент по здравеопазване на Stratasys. Нашите принтери представят решение за качествено производство за различен тип нужди, максимална производителност и съкращаване на времето за производство, като същевременно осигуряват гъвкавост при посрещането на променящите се нужди на този растящ пазар, който ще достигне 6.5 милиарда долара до 2025 г.“, заяви Филип.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

advertisement