DT News - Bulgaria - Безплатен уебинар, посветен на практическите въпроси за контрола на инфекциите

Search Dental Tribune

Безплатен уебинар, посветен на практическите въпроси за контрола на инфекциите

чт. 19 ноември 2015

запази

На 5 ноември DT Study Club представи безплатен уебинар с водещ лектор д-р Микаел Цимерман, озаглавен „Денталната медицина – високорискова дейност? Практически въпроси относно контрола на инфекциите за денталните професионалисти“. Курсът се фокусира върху поддръжката и укрепването на деликатните защитни бариери на тялото – важен въпрос за всички професионалисти, работещи в сферата на денталните здравни грижи.

Кръстосаният контрол на инфекциите трябва да бъде приоритет за всички здравни системи. Броят на бактериите, резистентни на антибиотици, се увеличава в световен мащаб, което неминуемо ще окаже влияние върху съвременните методи на лечение.

Денталните професионалисти и пациентите са изложени на все по-висок риск от сериозни инфекции, затова изборът на подходящото оборудване и правилната му употреба и поддръжка са от по-голямо значение от всякога.

Защитните бариери, които предпазват човешкото тяло, са кожата, мукозните мембрани и емайлът и дентинът на зъбите. Хигиената и контролът на инфекциите в клиничната дентална медицина трябва да обхващат не само риска от пренасяне на инфекции, но и податливостта към тях.

Важно е във всички клинични ситуации да се вземат предвид последствията от отварянето, проникването и изменянето на деликатните бариери. Ключов момент е поддържането и засилването на важните защитни функции.

В уебинара бяха обсъдени също и следните въпроси:

  • практически въпроси за контрол на инфекциите;
  • практически принципи и практики за дезинфекция и стерилизация;
  • асептични хирургични техники;
  • минимално инвазивна дентална медицина;
  • антибиотици и антимикробни препарати.

Запис от уебинара може да бъде гледан онлайн на сайта на DT Study Club след безплатна регистрация.

To post a reply please login or register
advertisement
advertisement