DT News - Bulgaria - ROOTS SUMMIT 2024: Атина се подготвя да бъде домакин на водещата ендодонтска конференция

Search Dental Tribune

ROOTS SUMMIT 2024: Атина се подготвя да бъде домакин на водещата ендодонтска конференция

ROOTS SUMMIT 2024 ще се проведе от 9 до 12 май в гръцката столица. (Изображение: Georgios Tsichlis/ Shutterstock)
Dental Tribune Bulgaria

Dental Tribune Bulgaria

ср. 8 ноември 2023

запази

АТИНА, Гърция: След успешното събитие в Прага, Чехия, през май 2022 г., в което участваха над 400 души от 42 държави, организаторите на ROOTS SUMMIT обявиха датите и мястото за изданието следващата година. Ендодонтската среща ще се проведе от 9 до 12 май 2024 г. във фондация Eugenides в Атина, Гърция. Участниците могат да очакват обичайните съвети за клинична практика и техники на високо ниво, предназначени за незабавно включване в практиката. 

„ROOTS SUMMIT 2024 ще включва лектори от девет държави, всеки от които ще изнесе презентации със значителна научна обоснованост, които ще бъдат от полза за клиничната практика на всеки участник. Нашият научен директор д-р David E. Jaramillo е известен с това, че създава ненадминати научни програми“, каза съпредседателят на ROOTS SUMMIT Stephen Jones.

Част от лекторите ще бъдат проф. Matthias Zehnder от Швейцария, д-р Josiane Almeida от Бразилия, д-р Ruth Pérez Alfayate от Испания и д-р Antonis Chaniotis, Гърция. Ендодонтската среща ще се фокусира върху теми като иригация и дезинфекция на кореновите канали, възстановяване на ендодонтски лекуваните зъби, ефекта на лъчетерапията върху зъбните структури, справяне със запушалките в кореновите канали и обосновка за лечение при сложни, гранични случаи в ендодонтията.

„Един от нашите лектори ще бъде д-р Mitsuhiro Tsukiboshi от Япония. На своя уебсайт Американската асоциация на ендодонтистите описва д-р Tsukiboshi като „водещ световен авторитет в автотрансплантацията на зъби“. „Лекцията му за автотрансплантацията на зъби като част от комплексните планове за лечение не трябва да се пропуска“, подчерта Jones.

В допълнение към лекционната програма посетителите ще имат възможност да участват в практически семинари, да се свържат с професионалисти в бранша и да научат за новото оборудване, процедури и протоколи в ендодонтията.

Провеждайки се в гръцката столица, домакин на конференцията ще бъде град, който предлага безброй древни паметници, храмове, артефакти и църкви. ROOTS SUMMIT 2024 ще се проведе в конферентните зали на фондация Eugenides, забележителен строителен комплекс в непосредствена близост до крайбрежието, но все пак в близост до центъра на града. Две големи лекционни зали и два етажа, предназначени за изложения, ще осигурят достатъчно място за всички нужди на ендодонтската среща. Специален акцент ще бъде планетариумът на фондацията, който участниците в ROOTS SUMMIT ще могат да посетят през дните на конференцията.

„В своята лекционна зала фондация Eugenides е домакин на научно-технически и образователни мероприятия вече повече от 60 години. Само през последните 20 години изцяло обновените конферентни и лекционни зали бяха домакин на над 1400 гръцки и международни събития и приветстваха 470 000 участници“, коментира Jones.

Билетите на преференциална цена са вече в продажба

Организаторите канят ендодонтисти, дентални специалисти в други области, студенти по дентална медицина и представители на индустрията да присъстват на срещата следващата година. Преференциалната цена при ранно записване (€695) ще е валидна до 31 декември. След това стандартната такса за регистрация ще бъде €795. През целия период на регистрация ще се предлага и отстъпка за студенти (€595). Практическите курсове ще се таксуват отделно, а цените за тях ще бъдат обявени по-късно.

История на ROOTS SUMMIT

Конференциите ROOTS SUMMIT радват своите участници вече повече от 20 години. Първата среща се е провела през 1999 г. в Торонто, Канада, след което са последвали много събития по цял свят в държави като САЩ, Холандия, Мексико, Испания, Бразилия, Индия, ОАЕ, Германия и Чехия.

Повече информация за програмата и лекторите можете да намерите на www.roots-summit.com. Новини също ще се публикуват редовно на страницата на събитието във Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

advertisement
advertisement