DT News - Bulgaria - РЕКОРДЕН БРОЙ КАНДИДАТУРИ ПИШАТ ИСТОРИЯТА НА SMILE OF THE YEAR 2023

Search Dental Tribune

РЕКОРДЕН БРОЙ КАНДИДАТУРИ ПИШАТ ИСТОРИЯТА НА SMILE OF THE YEAR 2023

Dental Tribune Bulgaria

Dental Tribune Bulgaria

ср. 19 април 2023

запази

На 18 май вечерта 18 екипа от дентални специалисти ще получат дизайнерска статуетка, брандирана с лого Smile of the Year. Поводът ще е официалната церемония по награждаването в международния дентален конкурс, който за своето шестнадесето издание отбелязва рекорден брой кандидатури – седемдесет. Сред много блясък и приятна суета ще бъдат раздадени наградите в най-авторитетното събитие в сферата на денталните конкурси в Европа. Домакин на red carpet преживяването, което се очаква да събере 180 гости от бранша, ще е хотел Hyatt Regency Sofia със своята Бална зала.

Тази година конкурсът отбелязва рекорден брой участия. 70 кандидатури от 6 държави – България, Полша, Великобритания, Румъния, Словакия и Северна Македония – ще се надпреварват в 18-те категории. Най-много кандидатури (9 на брой) постъпиха в категорията „Керамични възстановявания на цяла уста“, както и в „Ендодонтско релечение“ – 7 бр., следвани от категорията „Арт дентална фотография“, където за приза ще се борят шест кандидатури.

Световните авторитети, които съставят журито и които ще оценяват анонимно кандидатурите, тази година са: д-р Rafael Romano, Израел, д-р Siegfried Marquardt, Германия, д-р Giulio Rasperini, Италия, д-р Walter Devoto, Италия, д-р Mirela Feraru, Румъния, д-р Gary Glassman, Канада, проф. д-р Paola Cozza, Италия, д-р Maurizio De Francesco, Италия, д-р Raman Aulakh, Великобритания, и денталните фотографи от Румъния Ciprian Boca и зт. Milos Miladinov.
Членовете на журито ще оценяват онлайн съгласно селективен процес на журиране, който бе въведен за първи път миналата година. Това означава, че всеки журиращ ще има право да даде своя вот само в категориите, за които има експертиза.

Статистиката за броя на кандидатурите по категории е:

„Комплексно естетично възстановяване“ – 2 бр.
„Композитни единични възстановявания във фронта и в дисталната зона“ – 2 бр.
„Композитни възстановявания на цяла уста“ – 3 бр.
„Керамични единични възстановявания във фронта и в дисталната зона“ – 2 бр.
„Керамични възстановявания на цяла уста“ – 9 бр.
„Розова естетика“ – 3 бр.
„Фиксирана ортодонтия при възрастни“ – 3 бр.
„Фиксирана ортодонтия при деца и тийнейджъри“ – 3 бр.
„Ортодонтия с алайнери при възрастни“ – 5 бр.
„Ортодонтия с алайнери при деца и тийнейджъри“ – 3 бр.
„Множествени възстановявания с импланти“ – 3 бр.
„Единично възстановяване с имплант“ – 5 бр.
„Ендодонтско лечение“ – 4 бр.
„Ендодонтско релечение” – 7 бр.
„Микрохирургична ендодонтия“ – 3 бр.
„Клиничен случай с изцяло дигитален протокол“ – 4 бр.
„Арт дентална фотография“ – 6 бр.
„Студентски клиничен случай“ – 3 бр.

По традиция имената на всички участници и победители ще станат ясни на 18 май – вечерта на церемонията. Достъпът до галасъбитието е с билети, които могат да бъдат закупени онлайн на уебстраницата на конкурса www.smileoftheyear.com.

Билетът включва достъп до церемонията и до коктейла, който ще бъде даден. Всички, които не присъстват на церемонията, ще имат възможност да я гледат на живо в реално време (18 май, 20:00 ч.) на YouTube канала на Smile of the Year Awards, където ще бъде излъчена.

Компаниите, които избраха Smile of the Year за свой партньор за настоящото му издание, са генералните партньори Bredent Group и Maserati Auto Italia и партньорите Pierre Fabre Oral Care, Invisalign, Dürr Dental и Tatratea.

Redaktionelle Anmerkung:

ВАЖНИ ДАТИ – SMILE OF THE YEAR 2023
7 април – 29 април – Период на журиране.
10 май – Публикуване на всички КАНДИДАТУРИ (анонимно, т.е. без информация за авторите им)
на уебстраницата на конкурса www.smileoftheyear.com.
18 май вечерта – Връчване на награди и съобщаване на всички УЧАСТНИЦИ и ПОБЕДИТЕЛИ в рамките на Официалната церемония, която ще се състои в HYATT REGENCY Sofia и която ще бъде излъчена online на YouTube страницата на конкурса.
19 май – Публикуване на всички участници и победители на уебстраницата на конкурса www.smileoftheyear.com, както и във всички социални мрежи на конкурса.

Етикети:
To post a reply please login or register
advertisement
advertisement