DT News - Bulgaria - Тази събота в София ще се проведе Ден на оралната хирургия

Search Dental Tribune

Тази събота в София ще се проведе Ден на оралната хирургия

"Ден на оралната хирургия", организиран от СРК на БЗС, ще се проведе на 14 декември (събота) в Sofia Event Center на Paradise Mall. (Снимка: СРК на БЗС, "Дни на ортодонтията")

чт. 12 декември 2013

запази

 На 14 декември 2013 г. (събота) в Sofia Event Center на Paradise Mall ще се проведе Ден на оралната хирургия. Събитието е насочено към интересите на общопрактикуващите дентални лекари и е организирано от Столичната районна колегия на Българския зъболекарски съюз (СРК на БЗС) съвместно с „Габровски“ ООД.

 В 9:00 ч. лекционната част ще открие атрактивният доц. Стоян Иванов с темата „Абсцеси в лицево-челюстната област. Същност, предизвикателство, хирургия“. След него участниците ще имат възможност да чуят международния лектор проф. Стефан Кресин от Германия и неговата презентация на тема „Модерни колагенови материали в ежедневната практика“. След почивката програмата ще продължи с лекцията на д-р Иван Ченчев от ФДМ–Пловдив. Той ще представи „Усложнения и грешки при рутинни хирургични манипулации“. Научната програма ще завърши с лекцията на д-р Георги Габровски „Любими техники и материали – кога, къде, защо“.

От 14:45 до 17:30 часа е предвидена видеодемонстрация на свинска глава, по време на която ще бъдат показани различни ламба и използването на колагенови мембрани и различни шевни материали. Демонстрацията ще бъде прожектирана на екран. След нея ще се проведе и практическо упражнение на модели, в което участниците ще могат на практика на упражнят наученото.

Събитието е акредитирано от БЗС с шест кредита за продължаващо следдипломно обучение. Таксата участие за зъболекари за целия ден е 20 лв., а присъствието на студенти е безплатно.

За повече информация и записване: офис на СРК, тел: 02 988 2525 и на място.

To post a reply please login or register
advertisement
advertisement