Dental Tribune Bulgaria

Предстоящият IDS ще се фокусира върху технологиите и екипната работа

By Dental Tribune International
September 12, 2018

През последните 20 години пред зъболекарите и зъботехниците непрекъснато се разгръщат нови възможности благодарение на дигитализацията. Взаимодействието между членовете на денталния екип е и ще продължава да бъде ключът към успешното използване на иновациите. В тази връзка предстоящото издание на Международното дентално шоу IDS, което ще се проведе от 12 до 16 март 2019 г. в Кьолн, ще предложи разнообразни концепции, ценни съвети и вдъхновяващи дискусии.

Особено вълнуваща е забележителната комбинация между медицинските, технологичните и естетичните аспекти на денталната професия. През последните десетилетия ежедневната работа – както в практиката, така и в зъботехническата лаборатория, стана по-разнообразна. Понякога тя е и предизвикателна заради множеството изисквания, а особено ефективно средство за покриването им е засилването на сътрудничеството между зъболекарите и зъботехниците.

Условията за екипна работа са по-добри от всякога, тъй като дигитализацията позволява да бъдат преодолени времевите и пространствените бариери. В практиката и в лабораторията в рамките на секунди могат да бъдат използвани рентгенографи и скенери, както и да бъдат приведени различни работни и планови документи, за да се направи оценка на случая и да стартира лечебният процес. В същото време сходните дигитални работни процеси във все повече и повече области допълнително улесняват сътрудничеството между специалистите по дентална медицина.

Все повече се увеличават и опциите, съответно възможните комбинации по отношение на материалите и производството. Особено що се отнася до дигитално асистираното производство, 3D принтирането разкрива нови възможности за работа в екип между зъболекари и зъботехници. Имплементирането на тази иновация зависи основно от пациентите на практиката, наличното оборудване, както и от качествата и от индивидуалния подход на съответните дентални специалисти.

„IDS обстойно ще представи текущото ниво на разработването на материали и методите на обработка, както и новите възможности за оптимално сътрудничество между денталния лекар и зъботехника“, заяви д-р Маркус Хайбах, изпълнителен директор на Асоциацията на немските дентални производители. „Дигиталните системи, инструментите за планиране и различните възможности за изработка на изделия, както и тяхното прилагане в рамките на екипа, могат да бъдат изпитани от първа ръка по време на денталното изложение. А разнообразието ще бъде такова, каквото не може да бъде открито никъде другаде. Моят съвет към всички посетители е да говорят със своите зъботехници или зъболекари предварително и да посетят IDS като екип!”

IDS се провежда в Кьолн на всеки две години. Организира се от Gesellschaft zur Förderung der Dental-Industrie (Дружеството за насърчаване на денталната индустрия), търговското предприятие на Асоциацията на германските дентални производители, и се провежда в Koelnmesse.

Повече информация за събитието и регистрацията можете да намерите тук.

Comments are closed here.

Latest Issues
E-paper

DT Bulgaria No. 03, 2020

Open PDF Open E-paper All E-papers

© 2020 - All rights reserved - Dental Tribune International