Dental Tribune Bulgaria

The Humble Co. си сътрудничи с инвеститор, за да намали пластмасата в денталните продукти

By Dental Tribune International
September 05, 2018

След като става пряк свидетел на пагубното въздействие на пластмасовите отпадъци върху околната среда по време на доброволчески проект в Ямайка, д-р Noel Abdayem решава да създаде екологично чист бизнес, който нарича The Humble Co. Неговата идея да продава екосъобразни четки за зъби, изработени от бамбук, постига огромен успех. Наскоро The Humble Co. сключи ново партньорство с инвеститора Verdane, с което се надява да ускори разрастването на компанията на световния пазар.

„Не бях наясно със степента на замърсяване с пластмаса в световните океани, докато не видях плажовете на Ямайка, покрити с пластмасови отпадъци“, споделя д-р Abdayem, главен изпълнителен директор на The Humble Co. „Въпреки че по това време учех дентална медицина, осъзнах, че не знам дали съществуват продукти за орална хигиена, изработени от материали, различни от пластмаса. Реших, че едва ли съм единственият, който иска да намали пластмасовите отпадъци, а пазарният потенциал на екологичните четки за зъби трябва да е огромен.“

The Humble Co. отбелязва ръст от създаването си през 2014 г., като достига оборот от 2.2 млн. евро през 2017 г., а очакваният оборот за 2018 г. е над 6 млн. евро. Продуктите на компанията се продават в повече от 20 страни, сред които Германия, Швеция и Норвегия. Освен бамбуковите четки за зъби, от които до този момент са продадени повече от 6.5 милиона, The Humble Co. предлага и натурални пасти за зъби и дъвки. Компанията се стреми да разшири още продуктовото си портфолио от екологични продукти за лична хигиена.

Тази година The Humble Co. празнува своята пета годишнина и компанията вече иска да увеличи темпа на експанзия, поради което е привлякла външен инвеститор. На въпрос за неговата визия за компанията д-р Abdayem отговаря: „Виждаме възможности за растеж в Европа и Северна Америка, както и на азиатските и южноамериканските пазари, където интересът към екологични продукти е голям. Щастливи сме да си партнираме с Verdane. Освен допълнителен капитал това партньорство предлага ценен инвестиционен опит в повече от 30 компании, създаващи продукти за крайния потребител“.

Ангажираността на The Humble Co. с екологични и социални проблеми е наистина силна, като част от приходите на компанията отиват за организацията с нестопанска цел Humble Smile Foundation. Фондацията се стреми да повиши осведомеността и да помогне за предотвратяване на орални болести сред хора в неравностойно положение чрез редица проекти за орално здраве.

„Смятаме, че The Humble Co. е една много вълнуваща компания заради екологичния бизнес поглед и глобална нагласа. Компанията предлага добре проектирани продукти, които позволяват на потребителите да намалят своя отпечатък върху околната среда – нещо, от което все повече хора се интересуват“, добави Björn Beckman, инвестиционен специалист във Verdane.

Comments are closed here.

Latest Issues
E-paper

DT Bulgaria No. 03, 2020

Open PDF Open E-paper All E-papers

© 2020 - All rights reserved - Dental Tribune International