DT News - Bulgaria - Създателите на Yomi набират средства в размер на няколко милиона долара за роботизирана дентална система

Search Dental Tribune

Създателите на Yomi набират средства в размер на няколко милиона долара за роботизирана дентална система

Роботизираната технология Yomi трансформира имплантология, като предлага повишена клинична ефективност и подобрява комфорта на пациента. (Снимка: Neocis)

ср. 31 януари 2024

запази

МАЯМИ, САЩ: Yomi представлява роботизирано хирургично устройство, разработено от новосъздадения стартъп в областта на здравеопазването Neocis. Това е единствената по рода си система, която е получила одобрение от Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ – за общи процедури със зъбни импланти през 2016 г., за процедури за рехабилитация на изцяло обеззъбена челюст с импланти през 2020 г. и за редукция на костна тъкан през 2022 г. Неотдавна компанията набра допълнително финансиране, което ще ѝ позволи да продължи мисията си за трансформиране на имплантологичните процедури и да финансира различни бизнес операции, включително разработване на продукти, клинично обучение и дистрибуция.

От самото си разработване Yomi непрекъснато печели доверието на лекарите. Още в началото на 2022 г. фирмата производител на Yomi обяви, че с помощта на денталната роботизирана платформа са поставени над 10 000 зъбни импланта, а според Neocis тази цифра вече достига 40 000. Излишно е да се споменава, че експоненциалният растеж на компанията привлича вниманието на инвеститорите и кулминира в поредното крупно допълнително финансиране за роботизираната система Yomi – 20 млн. щатски долара (18.2 млн. евро) от NVentures, подразделение за рисков капитал на базираната в Калифорния мултинационална технологична компания NVIDIA, и Mirae Asset Capital, група за финансови услуги със седалище в Сеул, Южна Корея.

„Роботиката и ИИ (изкуственият интелект) променят облика на денталната медицина, позволявайки иновации, които повишават продуктивността на лекарите и им помагат да подобрят качеството на живот на своите пациенти“, заяви Mohamed „Sid“ Siddeek, корпоративен вицепрезидент и ръководител на NVentures, в прессъобщение. „Neocis трансформира процедурите по поставяне на зъбни импланти, демонстрирайки ползите от роботиката и изкуствения интелект в здравеопазването“, продължи той.

„Последната инвестиция е доказателство за растежа ни като компания и за това колко далеч е стигнала денталната роботика след инсталирането на първите системи Yomi. Това финансиране ни дава възможност да продължим да постигаме успехи на пазара и ще ни помогне да реализираме значими иновации в имплантологията“, коментира главният изпълнителен директор и съосновател на Neocis д-р Alon Mozes.

„Neocis внася необходимите иновации в денталната медицина и ние не можем да не се радваме да ги подкрепим в тази им мисия“, заяви инвестиционният мениджър на Mirae Asset Capital Soojung Kim. „Очакваме с нетърпение да работим заедно с екипа на Neocis, за да им помогнем да постигнат успехи на един бързоразвиващ се пазар и да предоставим Yomi в ръцете на повече специалисти“, заключи тя.

Създателите на Yomi започват да разработват прототипа още през 2008 г., малко преди официалното основаване на компанията през 2009 г. Роботизираната система използва тактилна информация, интуитивна визуализация и звукови сигнали, за да помогне на лекарите да поставят импланти с максимална точност и прецизност.

Повече информация за Yomi и създателите на системата можете да намерите тук.

Етикети:
To post a reply please login or register
advertisement
advertisement