Dental Tribune Bulgaria

МЕЖДУНАРОДНАТА „УСМИВКА НА ГОДИНАТА 2020“ С ОНЛАЙН ЦЕРЕМОНИЯ

By Dental Tribune Bulgaria
April 29, 2020

В контекста на безпрецедентната пандемична среда екипът на Dental Tribune, който организира известната дентална надпревара „Усмивка на годината“, ще представи онлайн церемония, по време на която ще награди победителите в първото международно издание на конкурса. Церемонията е планирана да се излъчи в социалните медии през втората половина на месец май, като точната дата предстои да бъде обявена.

Така се случи, че първото международно издание на конкурса ще бъде запомнено с това, че ще има своята бляскава церемония, но в онлайн пространството.
Независимо че, след като бе обявено канселирането на офлайн мероприятието и трансферирането му към онлайн формат, 50% от партньорските компании на конкурса оттеглиха желанието си да партнират на събитието като спонсори, все пак организаторите взеха решение да осигурят професионално онлайн събитие.

„Ще инвестираме в създаването на качествен професионален филм, който ще бъде излъчен в социалните медии, защото, на първо място, бихме искали да изкажем своята благодарност към всички участници в конкурса, и второ – защото смятаме, че в момента всички имат нужда от положителните вибрации, които това събитие безспорно носи в себе си. Денталните професионалисти заслужават да имат своя празник, дори в онлайн формат. Какво по-хубаво може да се случи на човек в тези мрачни времена от това да наблюдава в дома си своя успех или този на свои близки, колеги и приятели. В допълнение не мисля, че e добра идея да лишаваме от церемония най-силното издание на конкурса с цели 48 кандидатури“, коментира Уляна Винчева, създател и организатор на „Усмивка на годината“.

Онлайн събитието ще се реализира под формата на онлайн стриймван професионален филм, който ще представи всички участници и победители. Допълнително ще бъдат анонсирани точните дата и час. Всички зрители ще имат възможност да коментират стрийминга в часовете на излъчването.

Всички победители ще получат своите статуетки и грамоти след церемонията с куриер.
Журирането приключи на 30 април и всички участници са публикувани на уебсайта на проявата.

Организаторите изказват своята благодарност към всички участници, както и към компаниите, които останаха партньори на събитието, а те са: DURR DENTAL, INVISALIGN и BIO HORIZONS.

СТАТИСТИКА НА УЧАСТНИЦИТЕ В КОНКУРСА
Общо 48 клинични случая от 8 страни, подадени от 33-ма кандидати, се състезаваха в десетте категории на конкурса.

Брой кандидатури в отделните държави:
България – 35 кл. случая
Италия – 3 кл. случая
Румъния – 1 кл. случай
Гърция – 3 кл. случая
Македония – 3 кл. случая
Германия – 1 кл. случай
Хърватска – 1 кл. случай
Украйна – 1 кл. случай

Брой кандидатури по категории:
„Керамични възстановявания“ – 7 бр.
„Комплексно естетично възстановяване“ – 6 бр.
„Ортодонтски случай“ – 6 бр.
„Арт дентална фотография“- 6 бр.
„Имплантологичен случай“ - 5 бр.
„Композитни възстановявания“ – 4 бр.
„Клиничен случай с изцяло дигитален протокол“ – 4 бр.
„Студентски клиничен случай“ – 4 бр.
„Розова естетика“ – 3 бр.
„Ортодонтски случай с алайнери“ – 3 бр.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021 - All rights reserved - Dental Tribune International