Приключи тазгодишното издание на ROOTS SUMMIT в Берлин

Search Dental Tribune

Приключи тазгодишното издание на ROOTS SUMMIT в Берлин

Организаторите на ROOTS SUMMIT 2018 (от ляво на дясно): Moniquе Mehler, д-р David Jaramillo, Antje Kahnt, д-р Freddy Belliard, Sаrah Schubert и Stеphen Jones. (Снимка: Tom Carvalho, DTI)
Dental Tribune International

Dental Tribune International

чт. 12 юли 2018

запази

Над 450 души от 50 държави се събраха в Европейското училище по мениджмънт и технологии (ESMT) в Берлин, за да присъстват на международната ендодонтска среща ROOTS SUMMIT 2018 от 28 юни до 1 юли. Тази година участниците имаха възможност да гледат лекции на десет международни лектори, да подобрят практическите си умения в 17-те уъркшопа и да обменят идеи и опит със свои колеги от цял свят. Вече над 20 години ROOTS SUMMIT е водещият в света дискусионен форум в областта на ендодонтията.

ROOTS SUMMIT стартира на 28 юни с предварителна конгресна програма от практически курсове. Десетки дентални лекари участваха в интерактивни уъркшопове, спонсорирани от някои от водещите доставчици на продукти за орална грижа и представени от световно признати специалисти.

Следващите три дни бяха посветени на лекции с научна и клинична насоченост, фокусирани върху теми като инвазивна цервикална резорбция, управление на болката и инфекцията, ролята на биокерамиката в ендодонтията и адхезивните възстановявания след ендодонтско лечение.

В допълнение към обширната научна програма 40 компании представиха най-новите тенденции в областта на ендодонтията в рамките на търговско изложение, което беше организирано на всички етажи в ESMT. По време на обедните почивки и кафе паузите участниците се запознаха с най-новите дентални продукти и технологии.

Освен възможностите за продължаващо образование и нетуъркинг ROOTS SUMMIT представи и забавна социална програма. В приятна неформална атмосфера организаторите, лекторите и представителите на индустрията успяха да се насладят на разнообразие от напитки и ястия.

ROOTS SUMMIT 2018 беше организиран в сътрудничество с Dental Tribune International. На церемонията по закриването в неделя бе обявено, че следващата среща ще се състои през 2020 г. в Прага. Точните дати все още предстои да бъдат обявени и скоро ще бъдат представени повече подробности.

„Roots Summit 2018 в Берлин беше изключително успешен в много аспекти. Научната програма получи одобрението на всички присъстващи. Имаше много интересни акценти, за да посоча само един, но е достатъчно да се каже, че ключът към успеха на тази среща беше нивото на селектираните лектори и обсъжданите теми. Практическите курсове бяха дори на по-високо ниво, по-задълбочени, отколкото е стандартно за такива събития“, заяви съпредседателят на форума Stephen Jones. „Любимият момент на повечето хора, които посещават ROOTS SUMMIT, са презентациите на клиничните случаи. Срещата не би била възможна без щедрата подкрепа на компаниите спонсори. Тяхното доверие в темите, избрани от нашия научен председател д-р David E. Jaramillo, беше пълно и безусловно, което се отрази благоприятно върху качеството на програмата, която в крайна сметка получиха участниците.“

„Във всички издания на ROOTS SUMMIT посетителите присъстват на едни и същи лекции, което води до оживени дебати и дискусии по време на социалните събития. Приемът за добре дошли в ESMT можеше да продължи дълги часове, а футболната вечер в Alte Turnhalle, на която гледахме мача от Световната купа между Уругвай и Португалия, беше наистина зареждаща и продължи до късно през нощта“, добави Jones. „За съжаление следващият ROOTS SUMMIT ще се състои чак през май 2020 г., но това е компенсирано от факта, че домакин на срещата ще бъде красивата Прага. Ако сте пропуснали ROOTS SUMMIT 2018, не повтаряйте грешката си и през 2020-а. Подробности за регистрацията очаквайте до края на юли; скоро ще бъде обявена и програмата.“

Организаторите на събитието канят всеки, който се интересува от ROOTS SUMMIT, да следва Facebook страницата на форума за допълнителна информация, както и за да разгледат всички снимки от събитието в Берлин.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

advertisement
advertisement