Dental Tribune Bulgaria
Участници от цял ​​свят се събраха на тазгодишния Световен дентален конгрес на FDI, който се проведе в слънчевия Буенос Айрес. (Изображение: Monique Mehler, Dental Tribune International)

Приключи тазгодишното издание на Световния дентален конгрес на FDI

By Dental Tribune International
September 12, 2018

Буенос Айрес бе домакин на годишната среща на FDI, която се проведе от 5 до 8 септември. Според организатора близо 8000 дентални професионалисти от 130 държави са пътували до Южна Америка, за да се възползват от многобройните възможности за обучение и бизнес по време на 106-ия Световен дентален конгрес (WDC). Сред акцентите бяха редица доклади на лидери на мнение от индустрията, както и представянето на най-съвременните дентални технологии в рамките на съпътстващото търговско изложение.

Със сигурност най-забележителният аспект на WDC беше разнообразната научна програма. Общо 150 лектори излязоха на сцената през четирите дни на конгреса. За по-голяма достъпност на лекциите бяха осигурени симултанен превод или субтитри на екрана на английски и испански език. Дискусиите в неформална обстановка и е-плакатите предоставиха допълнителни формати за представяне на клинични случаи и други теми.

Участниците в научния конгрес и посетителите на придружаващото търговско изложение имаха бърз и лесен достъп до всички зали в La Rural. Тази година изложението, което е основна част от WDC, беше разположено върху 23 000 м2, където над 150 международни и аржентински компании и брандове представиха най-новите си продукти.

След края на научната програма на посетителите на Световния конгрес бе предложена богата културна развлекателна програма, чието начало сложи тържествената церемония по откриването. По време на Вечерта на Буенос Айрес делегатите имаха удоволствието да опитат автентично аржентинско говеждо и местни вина и да се насладят на впечатляващи изпълнения на танго. В последната вечер на конгреса се проведе бляскава галавечеря в красивия Palacio San Miguel.

През 2019 г. Световният дентален конгрес на FDI ще се проведе от 5 до 8 септември в Конгресния център Moscone в Сан Франциско, САЩ. Американската дентална асоциация, която ще бъде домакин на събитието заедно с FDI, стартира подготовката за събитието с ексклузивен обяд в Буенос Айрес на 7 септември. По време на обяда беше обявено, че посетителите могат да очакват тридневно изложение с повече от 1300 щанда върху площ от 40 000 м2. Освен това организаторите планират четиридневна научна програма, която ще включва над 200 изтъкнати световни лектори. Скоро ще бъде достъпна повече информация тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Latest Issues
E-paper

DT Bulgaria No. 03, 2020

Open PDF Open E-paper All E-papers

© 2020 - All rights reserved - Dental Tribune International