DT News - Bulgaria - Британците вземат назаем, за да ходят на зъболекар

Search Dental Tribune

Британците вземат назаем, за да ходят на зъболекар

Много британци използват кредитни карти или вземат пари назаем, за да си платят сметките при зъболекаря. (Снимка: Stokkete/Shutterstock)

пт. 17 май 2013

запази

Анкета, проведена сред 5000 британци, откри, че значителен брой от тях използват кредитни карти или теглят кредит, за да плащат за сметките си при зъболекаря, когато те са над £200 (€237). Някои даже вземат пари назаем от членове на семейството, тъй като не могат да си позволят дентално лечение.

Въпреки че 62% от участниците в анкетата твърдят, че не са имали сметка над £200 в последната година, проучванията показват, че 40% са използвали кредитна карта или банков заем, за да плащат сметките си. Около 6% споделят, че са вземали пари назаем от приятели или роднини, за да посрещат този разход.

„Нашата анкета показва, че повече от половината (52%) от хората са притеснени за това, дали ще могат да си позволят дентално лечение в бъдеще“, споделя Джеймс Глоувър, говорител на британския доставчик на здравни услуги Simplyhealth. „Около 28% от хората не посещават дентален лекар често, тъй като не могат да си го позволят, като някои от тях избягват зъболекаря вече повече от десет години.“ В допълнение анкетата открива, че един от всеки петима не би си възстановил липсващ зъб по финансови причини.

Той набляга на важността да се правят редовни дентални прегледи, тъй като денталните лекари често са първите медицински лица, които откриват сериозни заболявания, като оралния карцином. Глоувър заключава, че само малко под 25% от хората признават, че не биха променили навиците си по отношение на посещенията при зъболекаря дори знаейки, че лошото орално здраве може да се свърже със сериозни общи заболявания. Нуждата да се посещава редовно денталният лекар е очевидна.

Анкетата бе проведена онлайн между 25 март и 2 април от Simplyhealth.
 

To post a reply please login or register
advertisement
advertisement