DT News - Bulgaria - Очаква се пазарът на дентални импланти да се удвои до 2018 г.

Search Dental Tribune

Очаква се пазарът на дентални импланти да се удвои до 2018 г.

Експертите предполагат, че новите технологии и нарастващото възрастно население могат да доведат до увеличаване на предпочитанията за използване на зъбни импланти. (Снимка: Pressmaster/Shutterstock)
Dental Tribune International

Dental Tribune International

чт. 21 февруари 2013

запази

Според бизнес доклада на GBI Research пазарът на дентални импланти почти ще се удвои през следващите шест години. Благодарение на технологичния напредък и застаряването на населението в световен мащаб компанията очаква бързо нарастване на използването на зъбни импланти в близкото бъдеще.

Анализът на пазара за титаниеви и циркониеви зъбни импланти разкри, че глобалният пазар на дентални импланти се очаква да нарасне с общ размер 10 на сто от $3.4 милиарда през 2011 г. до $6.6 млрд. през 2018 г., твърдят експертите по здравеопазването на GBI Research.

Те открили, че пазарът се ръководи главно от нарастващата загриженост за оралната хигиена, от увеличаването на очакванията от живота, както и от наличието на съвременни решения за зъбните импланти, базирани на дигиталната дентална медицина, което повишава ефективността на процедурата и намалява честотата на нежеланите резултати.

Освен това изследователите наблюдавали увеличаване на предпочитанията за зъбни импланти като вариант на лечение в сравнение с конвенционалните средства, като например коронки, мостове или протези. В допълнение към увеличеното възприемане от зъболекарите все повече производители се фокусират върху програми за обучение и образование по отношение на имплантите.

Китай, Индия и Бразилия са идентифицирани като най-бързоразвиващите се пазари в световен мащаб, тъй като те представляват огромна популация пациенти поради техните големи групи население като цяло и големи застаряващи популации.

Според Американската академия по имплантология около 15 милиона души в САЩ все още имат корона или мост при заместване на липсващи зъби. Въпреки това организацията заявява, че около 3 милиона имат поставени импланти и този брой нараства с по 500 000 годишно.

Докладът, озаглавен „Дентален пазар на имплантите за 2018 г. - технически напредък и ефективност на дейността в резултат на повишените предпочитания за зъбни импланти в сравнение с традиционните дентални способи“, може да бъде закупен от сайта за научни изследвания на GBI.
 

To post a reply please login or register
advertisement
advertisement