DT News - Bulgaria - Тазгодишното издание на Dubai Dental Week отбеляза успех

Search Dental Tribune

Тазгодишното издание на Dubai Dental Week отбеляза успех

ср. 11 май 2016

запази

Приключи 11-ото поредно издание на Конференцията за дигитална дентална медицина CAD/CAM & Digital Dentistry Conference. Тази година събитието беше част от програмата на едноседмичния форум Dubai Dental Week, който се проведе от 4 до 9 май, посветен на образователните и бизнес нужди на денталните специалисти. Това е най-значимото събитие в бранша за Азиатско-Тихоокеанския регион, което организаторът – Центърът за напреднали професионални практики (CAPP), се беше погрижил да направи незабравимо за всички присъстващи.

CAD/CAM & Digital Dentistry Conference се проведе на 6 и 7 май в луксозния Jumeirah Beach Hotel, който посрещна близо 1200 посетители.

И тази година конференцията не изневери на традициите си и предложи на денталните специалисти висококачествени образователни сесии, водени от експерти в областта на денталната медицина и технологии, множество съпътстващи практически курсове, възможности за лични бизнес срещи с водещи дентални доставчици, дистрибутори и с техни колеги от цял свят.

Сред 24-те лектори на тазгодишното събитие фигурираше и името на д-р Кирил Динов, който изнесе презентация на тема How digital a smile can be? SKYN concept в първия ден на конференцията. Д-р Динов беше единственият български лектор, участвал в научната програма на събитието.

Паралелно с CAD/CAM & Digital Dentistry Conference се проведоха още две събития. Едното от тях беше Международната среща на зъботехниците, на която бяха представени най-актуалните теми, засягащи професионалните потребности на зъботехниците. Другото събитие беше Dubai Dental Expo, определяно като третото по мащаб и значимост дентално изложение в света, на което водещи производители представиха последните технологични открития в областта на CAD/CAM и дигиталната дентална медицина.

CAD/CAM технологиите се превръщат във важна част от денталната практика, откакто за пръв път са интегрирани в денталната медицина през 1980 г. Без съмнение те са своеобразен мост между клиничните познания и техническата индустрия, предлагащ висока степен на взаимодействие и обмен на информация. Днес сме свидетели на бързите темпове на тяхното развитие и неизбежната им интеграция във все повече зъболекарски кабинети и зъботехнически лаборатории.

Официалният обзор на събитието скоро ще бъде достъпен на сайта на CAPPMEA.

To post a reply please login or register
advertisement
advertisement