DT News - Bulgaria - Темата на IDS 2017 е превенцията в денталната практика

Search Dental Tribune

Темата на IDS 2017 е превенцията в денталната практика

По време на Международното дентално шоу IDS 2017 ще бъдат представени множество продукти за оралната хигиена, като например ръчни и електрически четки за зъби. (Изображение: Koelnmesse)

чт. 11 август 2016

запази

Провеждащо се на всеки две години в Кьолн, Международното дентално шоу IDS е най-голямото и значимо събитие за денталната общност и индустрията. Организаторите обявиха, че предстоящият IDS 2017, който ще се проведе от 21 до 25 март, ще се фокусира върху превенцията, професионалната и домашната профилактика, както и върху образната и микробиологичната диагностика.

През последните десетилетия на глобалния дентален пазар се наблюдава преминаване от възстановително лечение към превантивен подход, главно заради все по-голямата информираност относно възможните последици от нелекувани дентални заболявания върху общото здраве, както и поради застаряването на населението в световен мащаб, от което произлиза необходимостта от запазване на естественото съзъбие за цял живот.

Оралната профилактика, включваща методи за домашна превенция и професионално почистване, както и образованието са едни от най-важните предпоставки за поддържане на добро орално здраве в дългосрочен план. По време на IDS 2017 денталните специалисти ще могат да се запознаят с най-новите техники и продуктови иновации в областта.

Участниците ще се информират относно най-новите продукти за орална хигиена за домашна употреба и голямото разнообразие от нови ръчни инструменти за кюртаж, както и устройства за звуково, ултразвуково и въздушно полиране и въздушни скалери. Освен това на IDS ще бъдат представени иновативни инструменти за диагностика за целенасочена орална профилактика и мултидисциплинарно лечение, като например интраорални камери с висока резолюция, флуоресцентни и инфрачервени технологии, както и аналогови и цифрови рентгенови и компютърно-томографски системи.

По време на събитието денталните специалисти ще имат възможността да участват в дискусии с известни специалисти в областта на профилактиката и с представители на различни дентални фирми.

„Профилактиката е ключова за денталната практика. IDS дава на зъболекарските екипи страхотната възможност да водят диалог със специалисти от фирмите изложители и дискусии с опитни потребители, да се запознаят с целия спектър на съвременните концепции за профилактика, както и със съвременните тенденции в областта на диагностиката, профилактиката и лечението и всичко това на едно място. На всеки две години денталното шоу предлага на своите посетители едно уникално по рода си преживяване, което аз лично очаквам с голямо нетърпение“, подчерта д-р Маркус Хайбах, изпълнителен директор на Асоциацията на немските дентални производители.

To post a reply please login or register
advertisement
advertisement