DT News - Bulgaria - IDEM в Сингапур е отложен поради ограниченията на COVID-19

Search Dental Tribune

IDEM в Сингапур е отложен поради ограниченията на COVID-19

IDEM 2022 ще се проведе от 7 до 9 октомври в Сингапур и ще включва научна конференцич и около 400 локални и международни изложители. (Изображение: Kanuman/Shutterstock)
Jeremy Booth- DTI

Jeremy Booth- DTI

пт. 4 февруари 2022

запази

СИНГАПУР: Международното дентално изложение и среща (IDEM) 2022 беше отложено поради ограниченията за пътуване и безопасност, които в момента са в сила в Азиатско-тихоокеанския регион. Панаирът, който трябваше да отвори врати през април, ще се проведе от 7 до 9 октомври.

Koelnmesse и Сингапурската дентална асоциация, които съвместно организират събитието, обявиха отлагането на 24 януари в изявление пред пресата. Те подчертаха важността на това професионалистите от денталната индустрия да могат да пътуват до Сингапур, за да присъстват лично на събитието, и цитираха ограниченията на COVID-19 като основание за промяна на датите.

„[Нашата] цел е да предоставим цялостно изживяване и да съберем изложители и посетители от цял ​​свят. Имайки предвид това, 12-ото издание на IDEM ще се проведе между 7 и 9 октомври 2022 г. в Sands Expo and Convention Center, Marina Bay Sands, вместо първоначално планираните дати 8-10 април 2022 г.“, се казва в съобщението.

Матиас Кюпер, управляващ директор на Koelnmesse, добави: „Решението да се отложи IDEM за втората половина на 2022 г., въпреки че се радваше на силен интерес и резервации от изложители, не беше взето лекомислено. Преди да бъдат затегнати ограниченията поради варианта на Omicron, IDEM щеше да бъде факт в качестшото си на физическо събитие през април. В крайна сметка, нашата цел като организатори на IDEM е да дадем възможност на азиатско-тихоокеанската дентална общност, да се наслади лице в лице на пълните предложения на IDEM по безопасен начин.

„Решението IDEM да се отложи за втората половина на 2022 г. [...] не беше взето лекомислено“ – Матиас Кюпер, управляващ директор на Koelnmesse

Октомврийското събитие ще включва около 400 локални и международни изложители и научна конференция, която ще включва повече от 30 презентации и работни срещи.

Сингапурският Channel NewsAsia (CNA) съобщи, че държавата е регистрирала близо 3500 нови ежедневни инфекции на 23 януари. Седмичният темп на нарастване на инфекцията на 23 януари е 2,75 и продължава да се движи към предишния пик от 3,01, регистриран на 30 август. Всяко число над 1 показва, че новите инфекции се увеличават.

CNA съобщи на 21 януари, че Сингапур се подготвя за рязко нарастване на инфекциите със SARS-CoV-2, тъй като вариантът Omicron се разпространява. Изданието цитира Ган Ким Йонг, съпредседател на многоведомствената работна група за COVID-19 в Сингапур, който казва, че Omicron вероятно ще представлява до 90% от новите инфекции през следващите седмици. „Като се има предвид, че вариантът на Omicron е по-заразен, вероятно е скоро да видим значителна вълна“, коментира той.

Редица азиатско-тихоокеански държави обявиха нарастващи случаи на Omicron и нови ограничения през последните седем дни, включително Япония, Нова Зеландия, Индонезия, Тайван и Южна Корея. Китай тества два милиона жители на квартал Fengtai в Пекин, след като група от няколко десетки случая се появиха в района само две седмици преди откриването на Зимните олимпийски игри на 4 февруари.

IDEM е второто голямо дентално събитие, което се отлага досега през 2022 г. Малко по-рано бе обявено, че Международната дентална среща в Сао Пауло (CIOSP) ще се проведе в края на юни, вместо през януари.

To post a reply please login or register
advertisement
advertisement